FORLATER ATLÉTICO: Rodrigo Hernández går til Manchester City.
FORLATER ATLÉTICO: Rodrigo Hernández går til Manchester City. Foto: Curto De La Torre

Manchester City henter spanjol for rekordsum

Midtbanespilleren Rodrigo Hernández (23) blir Manchester Citys første sommerkjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Atlético Madrid bekrefter onsdag på sine nettsider at Rodrigo har kjøpt seg ut for av kontrakten for å bli Manchester City-spiller.

Utkjøpsklausulen er ifølge avisen AS på 677 millioner kroner, som gjør midtbanespilleren til tidenes dyreste Manchester City-spiller.

Kevin De Bruyne kostet 660 millioner kroner da han kom fra Wolfsburg sommeren 2015.

Det er formelt spilleren selv som betaler utkjøpsklausulen, men Atlético bekrefter at Manchester City står for finansieringen.

Rodrigo Hernández blir sommerens første Manchester City-signering. Det var ventet at Premier League-mesterne ville forsterke midtbanen i sommerens overgangsvindu.

23-åringen var under kontrakt med Atlético frem til sommeren 2023.

Atlético kunne kort tid etter melde at de har sikret seg den meksikanske midtbanespilleren Héctor Herrera (29) fra Porto som erstatter.

Rodrigo var en del av Atlético Madrids ungdomsakademi, men det var i Villarreal at han fikk sitt gjennombrudd. I fjor sommer ble Rodrigo kjøpt tilbake til Atlético for om lag 240 millioner kroner.

Den 191 centimeter høye midtbanespillere har sju landskamper for Spania.

Det er også ventet at Manchester City kjøper en ny midtstopper i sommer etter at Vincent Kompany forlot klubben etter forrige sesong.