FÅR SPILLE: Casper Ruud kunne miste muligheten til å spille double i Wimbledon hvis MR-bildene til makker Lloyd Harris hadde vist at smertene i leggen ikke er forbigående, men nå har makkeren fått klarsignal.
FÅR SPILLE: Casper Ruud kunne miste muligheten til å spille double i Wimbledon hvis MR-bildene til makker Lloyd Harris hadde vist at smertene i leggen ikke er forbigående, men nå har makkeren fått klarsignal. Foto: Roald, Berit / NTB Scanpix

Ruud-makker friskmeldt

Casper Ruud skulle egentlig ha spilt førsterunden i double i Wimbledon onsdag, men partneren hans fikk en smell som gjorde at kampen ble utsatt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Casper Ruud (20) og makker Lloyd Harris (22) fra Sør-Afrika skulle egentlig gå inn på det prestisjetunge Wimbledon-gresset sammen onsdag, men kampen er utsatt til i torsdag. I verste fall kunne den ha blitt avlyst.

Harris spilte mot tennislegenden Roger Federer i første singlerunde, og gjorde det overraskende bra da han sikret seg første sett.

Senere i kampen måtte han få medisinsk hjelp for en vond legg. Federer dro fram sine tenniskunster utover i kampen og Harris røk ut med en legg som ikke spiltehelt på lag og måtte sjekkes.

Men onsdag kveld kom Casper Ruud med gladmeldingen om at makkeren stiller til start.

– Harris har fått grønt lys, skrives det i en oppdatering på Ruuds Facebook-side.

– De skulle egentlig ha spilt i dag, men Harris skal ta MR-bilder etter at han fikk mer og mer vondt i leggen utover i kampen mot Federer. Det kan hende at han kaster inn håndkleet eller så kan han gi klarsignal, vi vet ikke før etter undersøkelsen, sa Christian Ruud, som er far og trener til Casper Ruud, til TV 2 tidligere onsdag.

Nå som klarsignalet er i boks, skal Ruud og Harris møte Marcelo Arevalo (28) fra El Salvador og meksikanske Miguel Angel Reyes-Varela (32). Arevalo er rangert som 285 i singel og 70 i double, mens Reyes-Varela er rangert som 75 i double. Både Ruud og Harris har double-rangering ned på 200-tallet, men Ruud er rangert som nr. 62 i singles og Harris som nr. 86.

Kan møte super-tvillinger i andre runde

Pappa Ruud tror sønnen og Harris kan klare seg gjennom første runde om det blir kamp – og i andre runde venter i så fall et stjernepar.

– Jeg tror det er overkommelig. Casper og Harris har ikke spilt sammen før, mens disse (Arevalo og Reyes-Varela) har spilt en del sammen. En styrke er at partneren til Casper har en veldig god serve. Det hadde vært veldig gøy hvis de vant, da kan de møte Bryan-brødrene som er noen av tidenes beste, sier Christian Ruud.

Veteranene Robert Charles Bryan (41) og Michael Carl Bryan (41) er eneggede tvillinger og har vunnet henholdsvis 16 og 18 Grand Slam titler i double. De tok også OL-gull i London i 2012.

– Ingen liker å spille mot spillere som Isner

I single ble det tøft for Ruud i møte med John Isner (34) og Snarøya-spilleren ble slått ut av den langstrakte amerikaneren som er rangert som nr. 12 i verden.

– Det var litt som forventet. Vi visste at han servet bra. Med en så god serve får du ofte to-tre gratis servepoeng og trenger bare noen breaker for å vinne kampen, sier Christian Ruud.

– Casper fikk et dårlig servegame tidlig så da røk førstesettet, men han tok seg opp og spilte bra i tredjesettet hvor han servet bra på de viktige.

Pappaen og treneren mener også at kampen kunne tatt en annen vending om det hadde blitt et sett til.

– Han hadde noen settballer i tredjesettet, så hadde Casper klart å snu der, kunne resultatet blitt annerledes. Isner så sliten ut, sier Christian Ruud.

– Ingen liker å spille mot spillere som Isner for man får lite rytme og veldig mye press i egne servegame. Han er en vanskelig motstander og Casper har møtt få sånne spillere. Det blir kanskje enklere for ham i framtiden når han har hatt flere slike møter og fått mer erfaring med sånne typer spillere. Får man flere sånne kamper under huden, kan han gjøre det bedre i fremtiden.

Kan bli mer spill på gress til neste år

Casper Ruud har spilt lite på gress og bruker årets Wimbledon som en god erfaring til kommende Wimbledon-turneringer.

– Man tar med seg den erfaringen man kan få i treningsdagene før. Man beveger seg annerledes på gress og kan ikke skli som på grusen. Ballen går også annerledes. Han er en ung gutt og tar med seg erfaringen. Målet er å kunne beherske gress og jeg tror Wimbledon kan gi Casper gode erfaringer i framtiden, sier Christian Ruud.

– Hva er planen for gresspill videre?

– Vårsesongen har kostet krefter og mye reiser, så det var helt nødvendig å ta en pust i bakken etter French Open. Det er mulig at det blir mer trening på gress før neste Wimbledon, men det kommer an på rankingen i mai-juni neste år. Hvor han er på rankingen avgjør om det blir en pause før eller etter Wimbledon. Fortsetter han oppover på rankingen er det mer sannsynlig at han spiller mer på gress og satser mer, forteller pappaen og treneren.