DYRERE: Boligprisene ligger 2,6 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Men nominelt falt prisene med 0,2 prosent i juni.
DYRERE: Boligprisene ligger 2,6 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Men nominelt falt prisene med 0,2 prosent i juni. Foto: Ole Berg-rusten

Boligprisene sank med 0,2 prosent i juni

Samtidig er boligprisene 2,6 prosent høyere enn for ett år siden, viser ferske tall fra Eiendom Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nominelt falt prisene med 0,2 prosent i juni, som normalt er en måned med lav aktivitet i eiendomsmarkedet.

Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,6 prosent.

– Moderat prisutvikling

– Den moderate prisutviklingen i det norske boligmarkedet fortsetter i juni måned. Trenden med moderat prisvekst har vart sammenhengende i over et år, og det er grunn til å tro at denne utviklingen vil fortsette utover i året, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge da tallene ble presentert.

Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for et år siden, opplyser eiendomsmeklernes bransjeforening.

Nedgang i salg

Det ble solgt 9.903 boliger i Norge i juni, 6 prosent færre enn i samme måned i fjor.

– Det er noe lavere aktivitet i juni i år sammenlignet med juni fjor. Samtidig har det vært mange måneder med meget stor aktivitet, noe som i sum har gitt et rekordhøyt antall salg i første halvår 2019, sier Dreyer. I første halvår er det solgt 3,8 prosent flere boliger enn i samme periode i fjor.

Når det gjelder antall boliger som bli lagt ut for salg, er bildet ganske likt: nedgang i juni, men oppgang for første halvår. Den siste måneden ble det lagt ut 9.995 boliger, 10,1 prosent færre enn i juni 2018. For første halvår sett under ett, har det vært en oppgang på 4,8 prosent.