STERKE BESKYLDNINGER: Justin Bieber får hard motstand fra en av sine tidligere koreografer.
STERKE BESKYLDNINGER: Justin Bieber får hard motstand fra en av sine tidligere koreografer. Foto: CRHA, DASA

Bieber-koreograf raser mot stjernen: – Angrer på å ha jobbet for deg

Danser Emma Portner (24) raste mot popikonet (25) på Instagram – så ble meldingen slettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emma Portner (24) var en av koreografene tilknyttet Justin Biebers «Purpose World Tour» i 2016.

Nå beskylder hun stjernen for å ha behandlet henne dårlig, skriver blant andre britiske Daily Mail.

Portner gikk hardt ut i et innlegg hun delte på Instagram, men siden slettet.

– Jeg angrer

Portner er gift med skuespilleren Ellen Page, som blant annet kjent fra filmen «Juno» og serien «The Umbrella Academy».

I en Instagram-post skal hun ha sagt at Bieber behandler kvinner på en nedverdigende måte og at hun fikk betalt mindre enn minstelønn under turneen.

«Jeg angrer for at jeg har jobbet under deg. Jeg ga universet ditt min naive kropp, min kreativitet, min tid og anstrengelse. To ganger. Og du tjente millioner. Jeg tjente nesten ingenting. Mindre enn minstelønn for de antall timene jeg investerte. Jeg hadde ikke råd til å spise», skrev Portner på tirsdag, ifølge Daily Mail.

Portner hevder hun måtte jobbe ved siden av for å få endene til å møtes.

Religiøs kritikk

Portner kritiserer stjernen ytterligere. Hun påpeker Biebers tilhørighet til pinsebevegelsen Hillsong i USA.

I 2014 ble popstjernen døpt av Hillsong-pastoren Carl Lentz, ifølge Huffpost. Bieber er ofte å se sammen med Lentz. Stjernepastoren la nylig ut et innlegg av «I'm sorry»-sangeren.

Ifølge Portner har menigheten et negativ syn på LHTBIQ-samfunnet, som er en betegnelse på lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som gruppe, inkludert interseksualitet og ´Q´, for det engelske ordet «queer», som er den engelske varianten av skeiv.

– Hva føler du når du har fått hjelp av en lesbisk kvinne, samtidig som du deltar i en menighet som er imot min eksistens?, skrev hun i Instagram-innlegget.

Menigheten har flere kjente medlemmer, blant annet søstrene Kendall og Kylie Jenner, «High School Musical»-stjernen Vanessa Hudgens og popsangeren Nick Jonas fra «Jonas Brothers».

I innlegget kritiserer hun også personer Bieber omgås, blant annet Carl Lentz. Bieber har ikke svart på kritikken fra sin tidligere koreograf.

Ordkrig

Det har i forkant av innlegget til Porter pågått en ordkrig mellom superstjernen Taylor Swift og Biebers mangeårige manager Scooter Braun.

Braun har kjøpt opp deler av firmaet som eier rettighetene til noen av Swifts låter, og Swift har selv meldt på sosiale medier at «det gjør henne kvalm». Hun sier videre at hun har følt seg mobbet av Braun tidligere.

Dette førte til at Bieber tok Braun i forsvar. Men om det er denne striden som er årsaken til angrepet fra Porter, er ikke kjent.