Dømt til syv års fengsel for voldtekt av kvinne med barnevogn

Den 22 år gamle mannen som tilsto å ha overfalt og voldtatt en mor mens hun trillet barnevogn i Vestfold, er dømt til syv års fengsel, melder Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Straffen på syv års fengsel er ni måneder strengere enn påstanden aktor la ned da hun prosederte for Vestfold tingrett sist fredag.

Den 22 år gamle mannen, som er fra Romania, er i Vestfold tingrett dømt til syv års ubetinget fengsel, samt å betale den fornærmede kvinnen 250.000 kroner i oppreisning.

Mannen anket dommen på stedet, skriver Aftenposten.

Kveldstrilletur

Kvinnen i 30-årene var ute på kveldstur med barnevogn på Sem utenfor Tønsbergsent på kvelden søndag 24. mars, da hun ble voldtatt.

Mannen skal ha truet kvinnen med en skrutrekker, presset henne over et autovern før han voldtok henne.

Det var et DNA-funn på stedet som førte til at mannen ble pågrepet. Han har sittet i varetekt siden.

Ruset

– Han erkjenner de faktiske forholdene, men har ikke sagt noe om motivet for overfallet, har mannens forsvarer, advokat Robert Wagner, tidligere uttalt.

Den nå domfelte rumeneren forklarte i retten at han i timene før voldtekten drakk flere øl, trekvart flaske whisky og tok tre striper kokain.

Bistandsadvokat Torunn Haug for den fornærmede kvinnen sier at hennes klient er fornøyd med dommen.

– Min klient er fornøyd med at hennes forklaring ble lagt til grunn der det var ulike forklaringer om hendelsesforløpet. Hun er også ellers tilfreds med dommen, sier Haug til Aftenposten.