KULDEREKORD: I Møre og Romsdal ble det målt 2,7 minusgrader ved Mannen natt til onsdag. Det er ny kulderekord, melder Meteorologisk institutt.
KULDEREKORD: I Møre og Romsdal ble det målt 2,7 minusgrader ved Mannen natt til onsdag. Det er ny kulderekord, melder Meteorologisk institutt. Foto: Fredrik Hagen

Kjølig helg i vente

Det blir regnfylt i Norge frem mot helgen, og til tross perioder med sol på Østlandet, kan en ikke forvente de store sommertemperaturene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det blir opphold og perioder med sol østafjells, men det er ikke snakk om store temperaturer. Det er snakk om knappe 20 grader. På Vestlandet og nordover vil det stort sett holde seg på mellom 10-12 grader, sier vakthavende meteorolog Lillian Bergheim i Storm Geo.

Varmest i Buskerud

Tirsdag fikk ingen steder i Norge over 20 grader. Det varmeste stedet var Gulsvik i Buskerud, som hadde 19,9 grader, tett etterfulgt av Drammen og Asker.

Onsdag blir det regn i store deler av landet, blant annet Øst i Finnmark, langs Lofoten og Helgelandskysten i Nordland, samt i Trøndelag og Møre og Romsdal.

I Troms vil været derimot holde seg ganske fint.

På Twitter skriver Meteorologisk institutt at to fylker har satt ny kulderekord onsdag. I Møre og Romsdal ble det målt 2,7 minusgrader ved Mannen. Den forrige rekorden i samme periode ble målt i 2010. Da var det 1,9 minusgrader.

I Oppland ble det målt 6,4 minusgrader ved Juvasshøe. Den forrige kulderekorden i fylket ble målt ved Fokkstua i 1964.

Tirsdag utstedte Meteorologisk institutt farevarsel på gult nivå i Nordfjord og Møre og Romsdal, og advarte både bilister og turgåere. Varselet gjelder frem til natt til torsdag.

– Det er ikke avsluttet, og er fortsatt gjeldende. Det er kjølig, og snøgrensen ligger på rundt tusen meter. Det skjer ikke så ofte i juli, men er heller ikke unormalt, sier Bergheim.

Kjølig fremover

Hun forteller at det blir kjølig i landet opp mot helgen. Nord i landet vil temperaturen begynne å stige søndag, mens det fremover mot helgen vil bli mye regnbyger i Vest- og Midt-Norge.

Sørover på Vestlandet blir det bedre i helgen.

– Det blir noe sol, men det blir ikke varmt, sier Bergheim.

– Østlandet ligger stort sett i le, og får lite nedbør. Men det blir ikke de store temperaturendringene, sier meteorologen.