Messi raste mot elendig dømming da Brasil tok seg til Copa América-finale

Gabriel Jesus var banens gigant da Brasil vant 2–0 over Argentina i Copa America. Med det har brasilianerne snytt Lionel Messi, som var rasende etter kampen, for finalespill.

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene øverst på siden.

Rivaliseringen mellom de to søramerikanske fotballstorhetene har vart i mange tiår. Tirsdagens semifinale i Belo Horizonte var ikke uventet preget av midtbanebataljer, håndgemeng og høy temperatur.

Etter 19 minutter kom imidlertid et av kampens store øyeblikk.

Brasils evigunge kaptein Dani Alves (36) vant ballen tilbake, vippet den over Marcos Acuña, fintet bort Leandro Paredes, før han serverte Roberto Firmino. Liverpool-stjernen fant Gabriel Jesus i feltet, som satte inn 1–0. Angrepet var en av få i kampen som minnet om brasilianernes velkjente fotballkreativitet og flyt.

Traff tverrliggeren

Argentina traff tverrliggeren kort tid senere etter et Messi-frispark ble stusset videre av et argentinsk hode, men Brasil fikk ryddet unna. Barcelona-stjernen ble tett markert hele kampen.

I andre omgang satte de hvite og blå i gang et stormløp mot det brasilianske målet. Argentinerne kom seg til flere nestenmuligheter, og Messi traff stolpen etter å ha blitt spilt fri i boksen.

Messi-sinne

Midt i Argentinas sterke periode vant Gabriel Jesus to dueller som plutselig spilte han og Firmino i en to mot en-situasjon. Manchester City-spilleren fintet bort forsvareren, før han serverte Firmino til 2–0.

Situasjonen utløste sinne hos Messi. Han mente Sergio Agüero ble snytt for en straffe i forkant av Brasils andre scoring.

– De var ikke bedre enn oss. De scoret tidlig, og det andre målet kom etter at vi ikke fikk et straffespark. De (dommerne) dømte mye dritt, men de sjekket ikke en gang VAR. Det er utrolig, sa Messi etter kampen ifølge Mirror.

– Det skjedde gjennom hele kampen. Ved første øyekast dømte de alltid i Brasils favør, og den dritten distraherte oss fra kampen.

Tror ikke på bedring

Argentina kom seg aldri tilbake etter Jesus-scoringen. Brasil lyktes i å stykke opp spillet, og en stadig mer irritert Messi lot frustrasjonen gå ut over dommerens avgjørelser. Nederlaget gjør at Argentinas største stjerne igjen må vente på å vinne en stor turnering med landslaget.

Messi mener at dommerne har favorisert Brasil gjennom hele Copa América, som spilles på brasiliansk jord.

– Gjennom hele turneringen har de dømt på dritthands, drittstraffer og drittfrispark. Men på en eller annen måte nektet de å bruke VAR i dag, sier Messi.

– Det er ingen unnskyldning for oss, men vi må se på dette, analysere det og håpe at CONMEBOL (Det søramerikanske fotballforbundet) gjør noe med det. Men de gjør nok ikke det, fordi Brasil krever for mye makt i organisasjonen.

Brasil møter vinneren av Chile og Peru på Maracanã-stadion søndag.