ARRESTERT: Her blir 31-åringen arrestert av italiensk politi.
ARRESTERT: Her blir 31-åringen arrestert av italiensk politi. Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters

Avis: Tysk Sea-Watch-kaptein slippes fri

Kapteinen til den tyske hjelpeorganisasjonen Sea-Watch, Carola Rackete, slippes fri fra husarrest. Det melder avisa Süddeutsche Zeitung.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun ble lørdag pågrepet av italiensk politi, etter at hun trosset italienske myndigheter ved å legge til kai med rundt 40 migranter om bord.

Redningsbåten Sea-Watch 3 plukket den 12. juni opp over 50 migranter og flyktninger fra en oppblåsbar båt utenfor Libyas kyst. Flere av disse fikk siden komme i land av medisinske årsaker, men rundt 40 av dem var på båten i over to uker.

Rackete sier at hun bestemte seg for å tvinge båten til kai ettersom menneskene om bord ble mer og mer desperate, og hun fryktet at noen av dem ville ta sitt eget liv ved å hoppe i sjøen.

Mandag møtte Rackete i retten på Sicilia, hvor en domstol skulle ta stilling til om den 31 år gamle kapteinen fremdeles skulle holdes i husarrest. Avgjørelsen ble noen timer etter rettsmøtet utsatt til tirsdag.

Hun var tiltalt for å ha medvirket til menneskesmugling, og for å ha kjørt inn i en politibåt som skal ha forsøkt å sperre veien for redningsbåten.

Italias utenriksminister Matteo Salvini sa at kapteinen skulle bli utvist på grunn av trusler mot nasjonal sikkerhet.

(©NTB/ TV 2)