NY SESONG AV BLOGGERNE:

Bloggerne-Anniken blir syk av virus: – Jeg må leve med det

Anniken Jørgensen (22) ble innlagt på sykehus tidligere i år. Nå skal hun utredes for et virus hun har i kroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det siste året har vært turbulent for blogger Anniken Jørgensen (22), som også er kjent under bloggnavnet Annijor.

I fjor høst skapte hun overskrifter med sin bokutgivelse, og i mai måtte hun trekke seg fra Farmen kjendis like før innspillingen startet.

Det var helsesmessige årsaker til at hun ikke kunne gjennomføre innspillingen av TV 2-realityserien. I mai ble hun nemlig innlagt på sykehus.

– På sykehuset trodde de at jeg hadde fått hjernehinnebetennelse, så jeg lå der lenge og ble behandlet for det, sier Jørgensen til TV 2.

– Med en ryggmargsprøve fant de ut at det ikke var det, men at jeg har et virus som herjer i kroppen og som slipper seg løs når det vil. Det er noe jeg må leve med, sier hun.

BLOGGER: Her er Anniken Jørgensen fotografert under Bloggerne-pressedagen i juni.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLOGGER: Her er Anniken Jørgensen fotografert under Bloggerne-pressedagen i juni. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

TV 2 møter bloggeren under pressedagen til den kommende Bloggerne-sesongen i slutten av juni.

Se video av intervjuet i toppen av saken.

Kvalm og uvel

Nå skal hun utredes for viruset, som hun ikke husker navnet på.

– Det er et virus som det ikke er forsket nok på. Jeg har visst at jeg har hatt det i kroppen i mange år, men jeg trodde ikke at det ville løse seg ut. Det er helt ufarlig, men det gjør meg uvel. Jeg begynner å kaste opp uten at det stopper, og jeg kan være kvalm i ett døgn, forklarer hun.

– Jeg vet ikke hvordan det kan behandles, men mest sannsynlig kan jeg gå på forskjellige kurer som gjør at jeg ikke får utbrudd så ofte, legger hun til.

22-åringen forteller at hun føler seg frisk og fin, men at prøvene hos legen tilsier noe annet.

– Jeg sier til alle at jeg aldri er syk. Jeg tenker ikke på at jeg kan bli syk i morgen, siden jeg føler meg frisk og sterk, sier hun.

Bittert

Jørgensen synes fortsatt at det er bittert å tenke på at hun ikke kunne være med i den fjerde sesongen av Farmen kjendis.

– Jeg hadde tenkt å skrive meg ut fra sykehuset på eget ansvar, men jeg fikk beskjed om at hvis jeg gjorde det, så truet jeg meg selv på livet. Jeg hadde ikke mye valg. Det tok lang tid for meg å innse at jeg ikke skulle inn på Farmen. Jeg trodde at jeg kunne kjøre tilbake neste dag, sier hun.

Etter at hun måtte avlyse Farmen kjendis-innspillingen for seks uker siden, har hun tatt en jobbpause.

– Jeg er fortsatt ikke tilbake på bloggen og sosiale medier for fullt, og jeg har ikke tatt noen jobber på over en måned. Jeg har istedenfor vært ute og reist, og da har jeg fått tid til å puste, sier hun.

Hun planlegger å komme tilbake på bloggen i juli.

– Det blir rart, siden nå har kjent på at det har vært deilig å ikke være på sosiale medier. Jeg har hatt tanker om å legge fra meg hele skiten, men jeg tror at trangen til å skrive er større enn det, sier hun.

Vanskelig høst

Bloggeren innrømmer at hun hadde en tøff periode i fjor høst også.

I september ga hun ut den selvbiografiske boken «Bare en natt til», hvor hun skrev om blant annet forholdet til ekskjæresten, Broiler-profil Mikkel Christiansen.

Han krevde at boken ble stanset, fordi han mente omtalen brøt med privatlivets fred. VGs anmelder omtalte boken som en skandale.

Det ble ingen rettsak, som det først var varslet, da partene ble enige om en løsning seg imellom. Jørgensen måtte endre innholdet i deler av boken.

– I fjor høst var veldig vanskelig, fordi det skjedde ekstremt mye på en gang. Jeg trodde at det skulle være det fineste som skulle skje i mitt liv, å slippe en bok, men det ble ikke slik, sier Jørgensen.

– Gjorde vondt

Hun forteller at hun lærte mye av bokbråket.

– Ettervirkningene var mye større enn jeg trodde. Jeg var så sterk og tøff i høst, at jeg skjøv det sårbare til siden. Det kom etterpå, sier hun.

Hun opplevde mediestormen som slitsom.

– Mediene var aggressive til slutt, og det gjorde vondt, sier hun.

– Jeg har blitt mer ydmyk etter alt det med boken, og jeg har blitt sterkere i meg selv. Jeg er glad for at jeg vet at jeg kan stille så veldig opp for meg selv, og jeg har lært mye av det, legger hun til.

Tar grep

Etter den hektiske høsten har bloggeren tatt grep for å endre hverdagen: Hun har ansatt en personlig assistent.

– Assistenten min startet i januar, siden det var for mye etter denne høsten. Det har vært mye de siste syv årene, og jeg har sjonglert for mange baller i luften alt for lenge, sier hun.

Hun merker at hverdagen har blitt bedre etter at assistenten kom inn i livet hennes.

– Nå har jeg mer fritid til venner og familie, og jeg kan være mer til stede. Det tror jeg alle rundt meg setter veldig pris på, sier hun.

Trives som singel

Denne høsten er dokuserien Bloggerne tilbake med sin ellevte sesong på TV 2. Her blir Jørgensen å se på TV-skjermen sammen med Martine Lunde (23), Caroline Berg Eriksen (32), Julianne Nygård (29), Linnéa Myhre (29) og Sofie Caroline Nilsen (24).

Dette blir Jørgensens sjette sesong av Bloggerne.

MED I BLOGGERNE: Anniken Jørgensen, Linnea Myhre, Morten Botten, Sofie Caroline Nilsen, Martine Lunde, Aleksander Sæterstøl, Caroline Berg Eriksen, Lars Kristian Eriksen, Ulrik Nygård og sønnen Severin og Julianne Nygård.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MED I BLOGGERNE: Anniken Jørgensen, Linnea Myhre, Morten Botten, Sofie Caroline Nilsen, Martine Lunde, Aleksander Sæterstøl, Caroline Berg Eriksen, Lars Kristian Eriksen, Ulrik Nygård og sønnen Severin og Julianne Nygård. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– I denne sesongen er det mye fjas og tull, og mye mer latter. Man får være med meg hjem til Drammen, og man møter noen nye personer i livet mitt. Det blir ikke så mye kjærlighet, da, sier hun og ler.

22-åringen er singel, og det trives hun med.

– Jeg tenker at jeg godt kan være alene resten av livet. Nå dater jeg ikke, jeg snakker ikke med noen, og jeg prøver ikke på det heller. Jeg liker å være i mitt egent selskap og ikke tenke på andres lykke og velbehag, sier hun.

Ellevte sesong av Bloggerne har premiere på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo mandag 5. august.

.