SKAL TIL KINA: Rafael Benitez er klar for Dalian Yifang.
SKAL TIL KINA: Rafael Benitez er klar for Dalian Yifang. Foto: Tim Ireland

Benitez har fått ny trenerjobb

Rafael Benitez var ferdig i Newcastle for to dager siden. Nå har spanjolen signert en lukrativ kontrakt med kinesiske Dalian Yifang.

Søndag 30. juni gikk kontrakten til Rafael Benitez med Newcastle ut. To dager senere er den meritterte spanske treneren klar for den kinesiske klubben Dalian Yifang.

Benitez bekrefter selv nyheten på sin Twitter-profil. Ifølge Independent venter en årslønn på om lag 130 millioner kroner.

– Etter en lang vei starter vi på en ny utfordring. Jeg er glad for å starte på dette nye prosjektet med Dalian Yifang, skriver Benitez.

59-åringens nye klubb ligger på tiendeplass i den kinesiske toppdivisjonen og har kun vunnet fire av 15 kamper.

I Dalian Yifang blir Benitez gjenforent med Marek Hamsik, som han trente under tiden i Napoli. Laget har også tidligere Atlético Madrid-kant Yannick Ferreira Carrasco i stallen, men belgieren ønsker seg angivelig tilbake til europeisk fotball.

Benitez var godt likt i Newcastle og ønsket å fortsette i klubben. Det ble likevel ikke slik. Etter tre sesonger i Nord-England og ved kontraktens utløp takket Benitez for seg med følgende forklaring.

– Jeg ville bli værende, men jeg ønsket ikke bare signere en forlenget kontrakt, men å være en del av prosjektet. Dessverre ble det i større grad tydelig for meg at toppledelsen i klubben ikke hadde samme visjon som meg.

– Det er veldig trist, men jeg angrer ikke ett sekund for å ha kommet til Tyneside, og jeg er veldig stolt over hva vi har oppnådd sammen. Jeg vil alltid ha dere i hjertet mitt, lykke til i fremtiden.