FORTSETTER I WILD: Mats Zuccarello er klar for Minnasota Wild.
FORTSETTER I WILD: Mats Zuccarello er klar for Minnasota Wild. Foto: Jonathan Daniel

Zucca klar for ny klubb: Signerte kontrakt verdt en kvart milliard kroner

Mats Zuccarello (31) fortsetter karrieren i Minnesota Wild.

NHL-klubben Minnesota Wild bekrefter mandag kveld at de har sikret seg Mats Zuccarello.

– Så mange som 18,5 prosent av Minnesotas befolkning er norskættede, og det betyr mye. Dette er hockeystaten, og jeg er en hockeynerd, sier Zuccarello til klubbens Twitter-side.

Nordmannens avtale er verdt 256 millioner kroner de neste fem årene.

– Han er ikke helt i toppen i lønnsadelen, men det er et bra hakk opp i forhold til den lønnen han hadde i sin siste kontrakt. Den har vært klubbvennlig, men nå får han mer markedsverdien for den kvaliteten han bringer til bords, mener TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

I Minnesota Wild er de fornøyd med nysigneringen.

– Mats er en svært konkurransedyktig høyenergi-spiller. Han kommer med et høyt nivå av ferdigheter og karakter til vår tropp, og vi er veldig glade for å få ham på laget vårt, sier Wild-direktør Paul Fenton til klubbens nettsider.

Interesse i Florida

Overgangsvinduet for NHL-spillere uten kontrakt åpnet mandag. Zuccarello, som avsluttet forrige sesong i Dallas Stars, var en såkalt «unrestricted free agent» (UFA) og kunne fritt velge sin neste klubb.

– Zuccarello har vært veldig tydelig på at han ønsket en femårsavtale. Ut fra den informasjonen jeg har fått tak i, var Florida Panthers interessert i å kunne tilby en slik avtale, men når general manager og eier i Minnesota Wild tok personlig kontakt med Zuccarello og gjerne ønsket hans signatur, falt valget på Minnesota, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

Ikke alle er overbevist om at å gi Zucca en femårskontrakt er et klokt valg.

– Jeg elsker Mats Zuccarello, men å gi en 32-åring en femårskontrakt når Minnesota Wild har et slikt lag er rett og slett galskap. Noen må ta Paul Fentons (Wild-direktør) telefon og sette en stopper for denne galskapen, skriver ESPN-reporter Dimitri Filipovic på Twitter.

Hadde tilbud fra Dallas Stars

Mats Zuccarello spilte ni sesonger i New York Rangers før han skiftet til Dallas Stars mot tampen av forrige sesongen.

Zuccarello hadde tilbud om å fortsette i Dallas-klubben, men valgte seg heller Minnesota Wild lenger nord i USA.

Minnesota Wild ble grunnlagt i 2000 og spiller sine hjemmekamper i Xcel Enery Arena. Tilskuerkapasiteten er 18.000. Klubben tok seg ikke til sluttspillet forrige sesong.

Minnesota Wild bekreftet også å ha signert Ryan Hartman og Luke Johnson.

– Wild kom ikke til sluttspillet denne sesongen og spilte sist Stanley Cup-finale i 1991. Da het de Minnesota North Stars. Det blir spennende å se om det skjer andre ting også for å skaffe et bra nok lag til å gå langt i sluttspillet, men de vet hva slags energi Mats ga Dallas Stars. Kanskje håper Minnesota at han kan gjøre noe av det samme igjen, sier Bjørn Erevik.