TAKKER FOR SEG: Benitez takker fansen etter tre år som Newcastle-manager.
TAKKER FOR SEG: Benitez takker fansen etter tre år som Newcastle-manager. Foto: Paul Ellis

Benitez avslører hvorfor han dro fra Newcastle

Rafael Benitez ønsket å bli værende, men delte ikke klubbens visjon.

I forrige uke ble det bekreftet at Benitez er ferdig i Newcastle. Nå takker han fansen på sin Twitter-konto.

– Kjære Newcastle-fans, takk for tre fantastiske, spennende og til tider utfordrende år. Deres støtte, kjærlighet og lidenskap har vært helt utrolig, skriver Benitez.

Videre beskriver han 5-1 seieren mot Tottenham i 2016 som emosjonell, og at han siden den kampen har følt seg hjemme og velkommen på St James' Park.

Benitez tok over klubben da de lå på 19. plass i Premier League mars 2016. Den gangen klarte han ikke redde klubben, men han ledet de tilbake til det gode selskap året etter.

– Jeg ville bli værende, men jeg ønsket ikke bare signere en forlenget kontrakt, men å være en del av prosjektet. Dessverre ble det i større grad tydelig for meg at toppledelsen i klubben ikke hadde samme visjon som meg.

– Det er veldig trist, men jeg angrer ikke ett sekund for å ha kommet til Tyneside, og jeg er veldig stolt over hva vi har oppnådd sammen. Jeg vil alltid ha dere i hjertet mitt, lykke til i fremtiden.

Også Benitez' trenerapparat er ferdig i klubben.

– Vi vil takke Rafa og hans trenerapparat for innsatsen deres de siste tre årene, og deres viktighet for det klubben har oppnåd, skrev klubben i en pressemelding.

– Vi takker supporterne, spillerne og de ansatte for deres tålmodighet i denne perioden med usikkerhet.

Klubben er i gang med å finne en erstatter for spanjolen, som ledet klubben til en 13. plass i Premier League denne sesongen. Benitez skal ha tilbud fra en kinesisk klubb.