Filip Ingebrigtsen snøt lillebror Jakob for pallen

Filip Ingebrigtsen snøt lillebror Jakob for tredjeplassen på den engelske milen i Diamond League-stevnet i California. Begge satt ny personlig rekord.

Se høydepunkter øverst (video fra NRK)

Filip og Jakob Ingebrigtsen og var i aksjon på den engelske milen (1609 meter) under Diamond League-stevnet i Stanford, California, natt til mandag.

Brødreduell

I et sterkt felt fikk de to nordmennene en bra start. De la seg rolig i midten av feltet og fulgte ikke harene.

Filip og Jakob Ingebrigtsen løp seg etterhvert opp i teten. Til slutt ble det en brødreduell om tredjeplassen.

Filip Ingebrigtsen snøt til slutt broren for pallen med noen centimeter, og havnet på pallen med tiden 3.51,28. Jakob Ingebrigtsen ble nummer fire med tiden 3.51,30.

– Det er nok ikke så mye jeg bestemmer selv, men det er kanskje litt refleks. Jeg synes så synd på Filip at jeg må la han løpe i fred, sier Jakob til TV 2 om at storebroren løp forbi ham.

– Hadde det ikke vært meg som kom på siden av han, så hadde han gitt en albue. Heldigvis fikk jeg en fri passering fordi jeg er broren hans, smiler Filip.

Tidene var personlig rekord for begge de norske guttene på den engelske milen. Med tiden 3.51.28 var Filip bare rundt et halvt sekund bak Henrik Ingebrigtsens norske rekord på 3.50.72.

Timothy Cheruiyot fra Kenya vant med tiden 3.50,49. Ayanleh Souleiman tok andreplassen med tiden 3.51,22. Resultatene viser at Ingebrigtsen-guttene er i rute.

– Dette er representativt for det beste som er i verden nå. Det viser hvor vi skal være og har lyst til å være. Helst helt først, men det var ikke mye om å gjøre i dag, sier Filip, som gledet seg over endelig å kunne bli intervjuet etter målgang med en god følelse.

– Det er klart det skal egentlig bare én dårlig konkurranse eller én dårlig trening til for å ødelegge selvtilliten. 100 gode treninger for å bygge den opp igjen. For hver dårlig opplevelse du får, så får du en liten knekk på selvtilliten. På dette nivået er det mentale og selvtilliten ekstremt viktig. Den bygger du med gode konkurranser og treninger, sier Filip.

Ingen Henrik Ingebrigtsen
Storebror Henrik Ingebrigtsen var ikke med på flyet da Gjert, Filip, og Jakob Ingebrigtsen ankom California til det legendariske stevnet Prefontaine Classics.

– Henrik må prioritere trening på grunn av hofta. Derfor har vi bestemt at han også dropper stevnet i Lausanne til uka. Han blir ikke å se før i Belgia den 20.juli, sa pappa Gjert Ingebrigtsen til TV 2 før stevnet.

– Henrik tar en liten konkurransepause nå. Men det er tjukt av ting han kan være på senere i sommer, så det er smart å legge inn litt trening nå. Han har mistet mye kvalitetstrening på grunn av betennelsen hoften, forklarte trenerpappaen.