Viktor Hovland har levert en enorm runde på siste dag av PGA-turneringen i Detroit.
Viktor Hovland har levert en enorm runde på siste dag av PGA-turneringen i Detroit. Foto: Dylan Buell

Hovland med enorm runde i Detroit

Viktor Hovland spilte seg kraftig opp etter å ha gått en enorm runde på siste dag av PGA-turneringen i Detroit.

Med birdie på de to siste hullene endte Viktor Hovland to under par den tredje dagen av PGA-turneringen i Detroit i går. De beste i feltet lå et godt stykke foran.

Med sju slag under par etter tre av fire dager i turneringen lå 21-åringen på en 52.-plass før den siste runden søndag kveld.

På søndagens runde spilte Hovland fantastisk, og nordmannen endte på en delt 13. plass. Det sikret ham 135.000 dollar, eller rundt 1,15 millioner kroner, i premiepenger.

De 16 beste i turneringen fikk én million kroner eller mer i premiepenger.

– Det er vanskelig å beskrive hvor bra det faktisk er. Han viser igjen at han hører med i det sirkuset og har det spiller som skal til for å mestre det høyeste nivået. Jeg har sett hvordan han har spilt runden, og han spiller fantastisk golf, sier toppidrettssjef i Norges Golfforbund, Øyvind Rojahn til TV 2.

21-åringen fikk en pangstart på søndagens runde, og etter ti hull hadde han spilt seg opp tredve plasser til en 22. plass etter utrolige fire birdier på de fem første hullene.

Etter fire nye birdier på de åtte siste hullene og par på resten av hullene endte Hovland åtte slag under par. Totalt endte han femten slag under par.

– Det er ingen tvil om at det er imponerende. Han har tatt enorme steg på veldig, veldig kort tid. Det er ingen tilfeldigheter det han gjør. Han er virkelig så god og så trygg at han kan levere hver eneste gang. Han leverer på et veldig høyt nivå, sier Rojahn.

Hovland hylles på PGA Tourens egen Twitter-konto etter å ha tangert dagens beste runde. Kun amerikanske Billy Horschel har så langt gått en like bra runde som Hovland.

Alle konkurrentene er ikke ferdigspilt, men Hovland er for alvor med i kampen om en topp ti-plassering.

– Det er vanskelig å forutsi hvordan de andre gjør det i kveld, men uansett hvilken plassering han ender på, så tenker jeg at det er en vel gjennomført turnering. Så får vi se hva det holder til, men at det er bra, er det ingen tvil om, understreker Rojahn.

Fersk i proffsirkuset

Først sist helg debuterte Hovland som profesjonell i en PGA-turnering i Cromwell i Connecticut. Der ble det 54.-plass og en premiesjekk på 16.560 dollar, eller drøyt 140.000 kroner.

For Hovland blir det svært vanskelig å spille seg inn på neste års PGA-tour. Hvem som kommer med der, styres av premiepenger, og nordmannen må sannsynligvis spille inn rundt 900.000 dollar – nærmere åtte millioner kroner – i løpet av fire turneringer resten av året.

I helgens turnering i Detroit er det i alt 62 millioner kroner i premiepenger. Vinneren får 11,2 millioner kroner, mens det er premiepenger på over én million til de 16 beste spillerne i feltet.

Ender Hovland topp ti, drar han inn minst 1 680 000 kroner i premiepenger fra helgens turnering, ifølge The Golf News Net.