Molde  20190630.
Eliteserien fotball 2019: Molde - Brann. Moldes Fredrik Aursnes brenner straffe i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Brann på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Molde 20190630. Eliteserien fotball 2019: Molde - Brann. Moldes Fredrik Aursnes brenner straffe i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Brann på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Opdal storspilte da Brann fikk med seg poeng mot Molde

Brann klarte uavgjort 1-1 mot Molde. Det kan de takke keeper Håkon Opdal for.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde – Brann 1-1:

Brann-trener Lars Arne Nilsen sendte laget ut i en defensivt formasjon mot Molde, og satset på kontringer. Det så lenge ut til å være en god oppskrift.

Ruben Yttergård Jenssen sendte nemlig Brann i ledelsen etter drøye timens spill. Men Leke James utlignet til 1-1 fra straffemerket åtte minutter før slutt, og sørget for at kampen endte uavgjort.

Molde skapte noen helt enorme målsjanser mot Brann og hadde i løpet av kampen tre skudd i treverket og én straffebom.

Brann-keeper Håkon Opdal storspilte i rødtrøyenes mål og hindret hjemmelaget flere scoringer.

– Det var en vanskelig kamp med mye sjanser, og de kjørte oss. Vi hadde en enorm sjanse på slutten til å ta alle tre. Når vi får den sjansen så kan vi ikke være helt fornøyd. Men alt i alt er vi fornøyd med ett poeng. Vi klarte å stå i mot, og blokkerte det som kom. Og jeg reddet nesten straffen, sa Brann-keeper Håkon Opdal til Eurosport Norge etter kampslutt.

– Vi fokuserte riktig på kampen. Både jeg og forsvaret ofret alt for å hindre Molde. Det er en god følelse, selvfølgelig. Det var mange redninger der jeg var godt fornøyd med, slo han fast.

Lars Arne Nilsen var fornøyd med ett poeng.

– Vi kom rett fra Ranheim og møtte Norges beste lag og den vanskeligste kampen i året. Jeg synes måten vi fremstod på var fantastisk. Molde hadde masse sjanser og burde scoret flere mål, men vi fikk en sjanse på slutten og kunne tatt alle poengene. Men vi fikk med oss ett poeng og det er jeg strålende fornøyd med i dag, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.

– Det var en av de dagene der Håkon Opdal må få en klapp på skuldreren. Han har vel stått i mål i Eliteserien i 30 år, og han har aldri spilt en bedre kamp, mente Molde-trener Erling Moe.

Brann har fortsatt ikke vunnet i Molde siden 2006. De avsluttet dog den seks kamper lange tapsrekken i rosenes by. Det var samtidig første hjemmekamp for sesongen at Molde ikke vant.

– Molde hadde fullstendig kontrollen, og skapte noen helt enorme sjanser. Men Brann møtte virkelig fysisk opp og trødde skikkelig til i taklingene, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra etter første omgang.

Bommet på straffe – så scoret Brann
Molde skapte noen helt enorme sjanser før hvilen. Blant annet klarte Ohi på utrolig vis å sette ballen over åpent mål fra kloss hold like før pause. Brann forsvarte seg imidlertid godt, men var heldige som unngikk å gå til pause med baklengs.

– Vi har gjorde alt annet å sette ballen i nettet, sukket Ohi til Eurosport Norge i pausen.

Etter pause gikk Ohi i bakken etter å ha blitt felt av Gilli Rólantsson. Dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Fredrik Aursnes dundret straffesparket i tverligger og ut i det 58. minutt. Igjen var Brann heldige.

I det 60. minutt sjokkert Brann Molde. Gilli Rólantsson tok et langt innkast inn i feltet. Ballen endte opp hos Ruben Yttergård Jenssen, som med høyrefoten lurte ballen i lengste hjørnet og sendte Brann i ledelsen.

– Når Ruben Yttergård Jenssen scorer med høyrefoten, ja, da kan alt skje. Jeg tror aldri jeg har sett han score med høyrefoten selv, sa Eurosport-ekspert og tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud etter at Brann scoret mot spillets gang.

Molde fikk straffe igjen
Molde skapte noen enorme sjanser til å utligne. Men Håkon Opdal stod som en levende vegg i Brann-målet og reddet den ene avslutningen etter den andre, til Molde-spillernes store prestasjon.

Åtte minutter før full tid fikk Molde straffe igjen.

Ohi ble nok en gang stoppet med ulovlige midler innenfor Branns 16-meter, denne gang av Acosta.

Leke James tok straffesparket for Molde. Han plasserte ballen vakkert i krysset og utlignet til 1-1. Til slutt måtte altså Opdal kapitulere.

På overtid kunne Berisha sørget for at Brann tok alle poengene, men angriperens avslutning fra skrått hold trillet på streken. Oppgjøret endte uavgjort 1-1.

– Kravene er blitt høyere blant fans og sponsorer
Brann-spiller Daouda Bamba (24) ble vraket i troppen til kampen mot Molde. Lars Arne Nilsen sa til Eurosport etter kampen at han har pratet med spillerne om de ønsker å endre taktikk.

– Jeg har pratet med spillerne etter det jeg hørte, og jeg synes gutta viste utpå banen hva de mener. Vi skal jobbe med vår kultur, og karakteren som er i laget, og vi skal spille på den måten vi er blitt enige om. Jeg tok en liten runde med spillerne, og så skal vi ta vare på Bamba når vi kommer hjem. Så se om det han mener det han sier, sa Lars Arne Nilsen til Eurosport.

Vrakingen kom etter at Bamba fredag ettermiddag kritiserte lagets spillestil i et intervju med Eurosport. Der sa han blant annet at han mente spillerne var «hjernevasket».

Situasjonen med Bamba kom kort tid etter at Gilbert Koomson ble vraket fra kamptroppen mot Sogndal etter å ha kritisert Lars Arne Nilsen for å ha byttet han ut. TV 2-ekspert Jesper Mathisen er tydelig på at det for tiden hersker uenigheter internt i Brann.

– Det er uenigheter i spillergruppen med tanke på hvordan de vil spille. Gilbert Koomson og Bamba har vært ute med dette. Det som skjer i Brann er egentlig interessant å følge med på. Nå er kravene blitt høyere både fra fans og sponsorer og lignende. De ønsker at Brann skal spille med større risiko offensivt, sa Mathisen i FotballXtra.

– Men jeg mener det Komsoon gjorde på mange måter var langt over det Bamba gjorde. Han fyrte løs både i aviser og i sosiale meder. Bamba satt bare rolig i en stol og var frustrert, poengterte han.

Slik startet lagene:

Molde (4-2-3-1): Alex Craninx – Erling Knudtzon, Ruben Gabrielsen, Martin Bjørnbak, Kristoffer Haugen – Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain – Eirik Hestad, Magnus Eikrem, Ohi Omoijuanfo – Leke James.

Benken: Petersen, Forren, Sjølstad, Moström, Ellingsen, Haraldseid og Remmer.

Brann (3-5-2): Håkon Opdal - Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark – Taijo Teniste, Kristoffer Barmen, Amer Ordagic, Ruben Yttegård Jensen, Ruben Kristiansen – Veton Berisha, Petter Strand.

Benken: Holmen Johansen, Grøgaard, Löfgren, Koomson, Rolantsson, Løkberg og Kjelsrud Johansen.

Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar