Bodø/Glimt hedret Arild Berg: – Vi vil spille med Arild i våre hjerter

Arild Berg ble hedret på Aspmyra før og under søndagens kamp mot Odd.

Den tidligere fotballspilleren Arild Berg døde forrige lørdag, 43 år gammel.

Foran Bodø/Glimts oppgjør mot Odd ble Arild Berg hedret på Aspmyra med ett minutts applaus av spillerne og tilskuerne.

12 minutter ut i kampen reiste Glimt-fansen et stort, gult banner med bilde av Arild Berg og teksten «ARILD BERG FØRR EVIG» på tribunen.

– Det er mange som har lyst til å hedre, og jeg tror det blir en flott og verdig ramme rundt kampen i dag. Opplevelsen vår er at familien har stått sammen med fotballfamilien, og vi er veldig rørt over oppmerksomheten Arild har fått, og den varmen som er kommet fra alle kanter i Norge. Det setter vi alle veldig pris på, sier sportslig leder i Glimt, Aasmund Bjørkan, til TV 2 Sporten.

– Det har vært en veldig spesiell uke for oss. Arild var en varm, raus og flott fyr. Han var en markant skikkelse både på og utenfor banen. Alle kjenner på at det er en stor personlighet som har gått bort, og en alle i klubben hadde et forhold til og som alle var glad i. Han hadde en god aura rundt seg, som mange hørte på og ble glad i. Vi spiller med Arild i hjertet, sier han.

Arild Berg spilte 113 kamper for Glimt fra debuten i 1993 og frem til 2000. I 2002 gikk han til Lyn, men spilte aldri for klubben på grunn av sykdom.

Arild Berg er sønnen til Harald «Dutte» Berg og Randi Berg, og lillebroren til Ørjan og Runar. Han er storebror til Terje og Eli Johanne.

Arild ble regnet som et større talent enn sine brødre, som begge blant annet hadde stor suksess i Rosenborg.

Bodø/Glimt slo Odd 3-0 og ligger på andreplass i Eliteserien.