Antoine Griezmann og Lionel Messi blir lagkamerater i Barcelona.
Antoine Griezmann og Lionel Messi blir lagkamerater i Barcelona. Foto: Oscar Del Pozo/AFP

Griezmann klar for Barcelona

Antoine Griezmann er klar for Barcelona. Det bekrefter katalanerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Antoine Griezmann har vært på vei til Barcelona.

Barcelona bekrefter på Twitter og på sine hjemmesider at franskmannen nå offisielt er klar for klubben.

I mai annonserte franskmannen at han forlater Atlético Madrid etter fem år i klubben.

«Det har vært fem utrolige år, tusen takk for alt. Jeg tar dere med i hjertet mitt», skrev den franske måltyven på det sosiale mediet Twitter.

Atlético Madrid skriver i en pressemelding at klubben vurderer å gå rettens vei ettersom klubb og spiller ble enig om kontrakt i mars og Griezmann tok farvel med klubben i mai da utkjøpsklausulen fortsatt var 200 mill. euro. Barcelona har foreløpig ikke svar på disse påstandene.

1. juli gikk utkjøpsklausulen til Griezmann ned fra 200 millioner euro til 120 millioner euro. Atlético mener det ble enighet om en avtale før 1. juli og at de derfor bør få betalt deretter.

Betalte utkjøpsklausulen
På sine hjemmesider opplyser Barcelona at klubben har betalt Atlético Madrid utkjøpsklausulen på 120 millioner euro, tilsvarende 1,15 milliarder norske kroner.

Griezmann har signert på en femårskontrakt på Camp Nou og har fått en utkjøpsklausul på utrolige 800 millioner euro, eller rundt 7,7 milliarder norske kroner.

– Etter ankomsten til FC Barcelona tar Griezmann et nytt steg i sin karriere og for å nå sitt mål om å opprettholde sin posisjon som en av de beste spillerne i verden, skriver Barcelona om Griezmann på sine hjemmesider.

Raste mot Griezmann og Barcelona
Overgangen til Atlético Madrid har imidlertid ikke skjedd uten drama. Atlético Madrid gikk hardt ut mot både Barcelona og Griezmann etter at det ble kjent at franskmannen var enig om en overgang til Camp Nou allerede i mars.

Atlético Madrid skrev i en uttalelse at de ønsket å vise sin avsky mot både Griezmanns og Barcelonas oppførsel. Atlético mener Barcelona har brutt reglene for når man kan diskutere overganger med spillere.

Griezmann kom til Atlético Madrid fra Real Sociedad i 2014 og forlenget i 2017 kontrakten fram til 2022. Men nå er han klar for spill sammen med Lionel Messi & co.

– Vi mener FC Barcelona og spilleren har vist mangel på respekt overfor Atlético de Madrid og aller våre fans, skrev blant annet Griezmanns tidligere klubb i uttalelsen.

I en uttalelse etter at Griezmanns overgang ble bekreftet, hevder Atlético Madrid i en pressemelding at Barcelona skulle ha betalt den gamle utkjøpsklausulen på 200 millioner euro for spissen (som ble senket til 120 millioner euro 1. juli), og opplyser at klubben har satt sine advokater på saken.

Atlético Madrid truer med å gå rettens vei ettersom de hevder at klubb og spiller ble enig om kontrakt i mars og Griezmann tok farvel med klubben i mai da utkjøpsklausulen fortsatt var 200 mill. euro.

– Det er åpenbart at spilleren og Barcelona ble enige om overgangen før utkjøpsklausulen ble senket fra 200 millioner euro til 120 millioner euro, skriver klubben i en pressemelding.

Griezmann scoret 133 mål på totalt 257 kamper for Atlético Madrid før ferden nå altså går videre til Barcelona.