Ingrid Lorvik vant NM.
Ingrid Lorvik vant NM. Foto: TV 2

Lorvik brøt Heines seiersrekke, tok sin første NM-tittel

Ingrid Lorvik stakk av feltet mot slutten av søndagens fellesstart i NM. I ensom majestet trillet 33-åringen inn til sitt første NM-gull.

Dermed brøt Lorvik seiersrekken til Vita Heine. Heine har vunnet de tre siste NM-fellesstartene, men søndag var det Lorvik sin tur. Etter å ha blitt nummer tre i 2014, 2015 og 2017 ble det omsider NM-gull på 33-åringen.

– Det var veldig artig. Det var kjempebra kjøring av hele laget. Når vi kjører som det her klarer vi å utnytte at vi er det sterkeste laget, sa Hitec-rytteren til TV 2 etter målgang.

– Det er en drøm å bli norgesmester. Det er noe spesielt å ha den trøya. Det er kjempestort.

Avgjørelsen falt med rundt 25 kilometer igjen. Da stakk Lorvik, mens de øvrige i feltet nølte.

– Jeg visste at hvis jeg ble kjørt inn lå vi med Vita og Ingvild i gruppa bak som kunne ligge og spare seg og ha friske bein på slutten. Så det var uansett bra for laget at jeg kjørte.

Inn i den siste av de ni rundene lå Hitec-rytteren over minuttet foran feltet bak, og avstanden bare økte inn mot mål. Med 2,7 kilometer var all tvil fjernet – da hadde Lorvik to og et halvt minutts forsprang.

Dermed kunne Ingrid Lorvik juble over sin første NM-tittel. Bak var det duket for spurt om de siste pallplassene. Der var det til slutt Susanne Andersen (Sunweb) som var raskest, mens Ingvild Gåskjenn (Hitec) knep NM-bronsen.

Fellesstarten for herrer starter klokken 13.

(©NTB/TV 2)