Hovland to under par etter sterk avslutning

Med birdie på de to siste hullene endte Viktor Hovland to under par den tredje dagen av PGA-turneringen i Detroit. De beste i feltet lå et godt stykke foran.

KLATRET SEKS PLASSER: Viktor Hovland ligger på en 52. plass før turneringens siste runde søndag. Dylan Buell/2019 Getty Images/AFP

Med sju slag under par etter tre av fire dager i turneringen ligger 21-åringen på en 52.-plass før den siste runden søndag.

Hovland startet tidlig på morgenen amerikansk tid, og med fire strake hull på par. Deretter ble det birdie på hull fem. På hull åtte ble det bogey på et par fire-hull. Hovland lå på par halvveis på runden.

Andre halvdel startet med bogey på Hovland på hull 10, før han var tilbake på par med birdie på hull 12. Hovland sørget likevel for en flott dag med en super avslutning. Både på hull 17 og 18 klarte nordmannen birdie, og dermed endte han to under par. Totalt er han sju under par etter tre runder.

Det er opp seks plasser fra fredagens 58. plass, men det er langt fram til nivået til ledende Nate Lashley, som med en utrolig tredje runde med ni under par lørdag styrket ledelsen i turneringen og nå ligger foran med 23 slag under par og utrolige 193 slag totalt.

Jevnt

Det skal godt gjøres å ta igjen Lashley på siste runde søndag – han har seks færre slag totalt enn nærmeste konkurrent.

Det er en annen amerikaner, J.T. Poston, som også har slått seg gjennom de tre første dagene på under 200 slag – 199, for å være nøyaktig.

Det er imidlertid usikkert om han beholder plassen til slutt. Det er svært jevnt bak ham, med Cameron Tringale på tredjeplass med 200 poeng og deretter Patrick Reed på 201. Begge hadde gode runder lørdag på sju under par. Fire spillere deler femteplassen med 202 poeng totalt.

Bedre enn sist

Først sist helg debuterte Hovland som profesjonell i en PGA-turnering i Cromwell i Connecticut. Der ble det 54.-plass og en premiesjekk på 16.560 dollar, eller drøyt 140.000 kroner.

For Hovland blir det svært vanskelig å spille seg inn på neste års PGA-tour. Hvem som kommer med der, styres av premiepenger, og nordmannen må sannsynligvis spille inn rundt 900.000 dollar – nærmere åtte millioner kroner – i løpet av fire turneringer resten av året.

I helgens turnering i Detroit er det i alt 62 millioner kroner i premiepenger. Vinneren får 11,2 millioner kroner, mens det er premiepenger på over én million til de 16 beste spillerne i feltet.