TAR PAUSE: Henrik Ingebrigtsen har blitt beordret til å ta en tre uker lang konkurransepause av pappa Gjert Ingebrigtsen.
TAR PAUSE: Henrik Ingebrigtsen har blitt beordret til å ta en tre uker lang konkurransepause av pappa Gjert Ingebrigtsen. Foto: Hommedal, Marit

– Henrik tar en liten konkurransepause

Henrik Ingebrigtsen blir ikke å se i piggsko før om tre uker.

Henrik Ingebrigtsen var ikke med på flyet da Gjert, Filip, og Jakob Ingebrigtsen i natt ankom California til det legendariske stevnet Prefontaine Classics.

– Henrik må prioritere trening på grunn av hofta. Derfor har vi bestemt at han også dropper stevnet i Lausanne til uka. Han blir ikke å se før i Belgia den 20.juli, forteller pappa Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

Trenger pause

Gjert mener eldstemannen trenger en pause fra konkurranser.

– Henrik tar en liten konkurransepause nå. Men det er tjukt av ting han kan være på senere i sommer, så det er smart å legge inn litt trening nå. Han har mistet mye kvalitetstrening på grunn av betennelsen hoften, forklarer trenerpappaen.

Henrik Ingebrigtsen imponerte stort da han tok den norske rekorden på 3000 meter fra Marius Bakken under Bislett Games. Og skal vi tro Gjert Ingebrigtsen, må den godeste Bakken belage seg på å være uten norske rekorder før sommeren er over.

– Henrik er god nok til å ta den norske rekorden på 5000 meter fra Bakken på 13.06. Så får vi se om Jakob kommer til å løpe 5000 meter. Han har en mulighet i Lausanne, men vi har ikke bestemt oss ennå.

Døgnville

Filip Ingebrigtsen stjal familierekorden på 5000 meter da han løp 13.11 under Diamond League i Roma tidligere i sommer.

– Det har hengt igjen en del hos Filip etter det løpet, og etter den sykdommen han var plaget med etter høydesamlingen. Men nå begynner det å løsne.

Det var en døgnvill gjeng TV 2 traff da de ankom San Fransisco der de er innlosjert på et flyplasshotell drøye to mil fra stadion der de løper søndag kveld.

– Jeg beordret dem rett ut i bassenget for litt "trim for eldre", ler Gjert.

Men guttene så ut til å kose seg i bassenget.

– Det er lenge å sitte stille i 12 timer. Uvant. Så da er det alltid greit å belaste musklaturen litt gradvis. Men det er litt kaldt, hutrer Filip Ingebrigtsen.

Pappa Gjert har ikke store forventninger til hva gutta kan prestere på den legendariske Bowerman mile´n som står på programmet under Prefontaine Classic.

– Dette har vi aldri gjort før, å dra rett ned fra høyden og reise ni tidssoner. jeg tror ikke det blir noe hipp hurra-løp, ler Gjert.