MØTER VENUS WILLIAMS: Cori Gauff møter 24 år eldre Venus Williams i Wimbledon.
MØTER VENUS WILLIAMS: Cori Gauff møter 24 år eldre Venus Williams i Wimbledon. Foto: Matthew Stockman

Cori Gauff (15) møter Venus Williams (39) i Wimbledon: – En drøm som går i oppfyllelse

Den amerikanske 15-åringen Cori «Coco» Gauff ble nylig den yngste spilleren som noensinne har kvalifisert seg til 1. runde i Wimbledon. Nå møter hun sitt 24 år eldre idol Venus Williams.

Tennistalentet Cori «Coco» Gauff skrev seg inn i historiebøkene da hun i en alder av 15 år kvalifiserte seg til hovedrunden i den tradisjonsrike tennisturneringen Wimbledon.

Gauff kom seg gjennom tre kvalifiseringsrunder som den første noensinne, og etter å ha slått Greet Minnen i to strake sett (6-1, 6-1) i siste kvalifiseringsrunde oppnådde hun målet om å kvalifisere seg til 1. runde i WTA-turneringen.

Motstander i 1. runde blir 39 år gamle Venus Williams, spilleren som alltid har vært 15-åringens store idol og forbilde.

MØTER TENÅRING: Venus Williams.
MØTER TENÅRING: Venus Williams. Foto: Pavel Golovkin

– En drøm i oppfyllelse
Venus Williams hadde vunnet to Wimbledon-turneringer allerede før Cori «Coco» Gauff ble født.

– I Miami Open tapte jeg i andre runde, og det var svært skuffende fordi jeg ønsket å møte Venus i den neste runden, sier Gauff, ifølge Reuters.

– Å spille mot Venus eller Serena er en drøm som kommer i oppfyllelse for meg, fastslår 15-åringen, som mellom tenniskampene har lest til eksamen på skolen denne uken.

– Vil bare nyte kampen
En ambisiøs Gauff tror hun har muligheten til å bite fra seg i 1.runde-kampen mot sitt store idol Venus Williams.

– Jeg tror at jeg kan oppnå alt jeg bestemmer meg for. Jeg vil bare forsøke å forholde meg rolig under kampen. Jeg vil behandle det som en vanlig tenniskamp. Min far fortalte meg at jeg bare må nyte kampen, så kan det kanskje bli en god historie jeg kan fortelle andre når jeg blir eldre. Så jeg vil bare nyte kampen, sier tennistalentet.

Cori «Coco» Gauff vant French Open som junior og blir sett på som et av de største talentene på kvinnesiden i tennis på lang tid. Hun blir den første 15-åringen som spiller en hovedrunde i en WTA-turneringen siden Laura Robson kvalifiserte seg etter wildcard i 2009.

Hun er imidlertid ikke den yngste i en hovedrunde i en WTA-turnering. Landskvinnen Jennifer Capriati var bare 14 år da hun debuterte i en hovedrunde i en WTA-turnering i Paris tilbake i 1990.