Soccer Football - Africa Cup of Nations 2019 - Group A - Egypt v Zimbabwe - Cairo International Stadium, Cairo, Egypt - June 21, 2019  Egypt's Mohamed Salah in action      REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

– Salah er en gud i Egypt. Det gjør at jeg er i fare

Egypt-spilleren som ble kastet ut fra landslagstroppen etter obskøne meldinger til en modell, er hentet tilbake. Modellen raser nå mot Mohamed Salah.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mohamed Salahs lagkamerat på Egypts landslag, Amr Warda, ble sparket ut av landslagstroppen i skam etter å ha sendt seksuelle og aggressive meldinger på Instagram til den britiske-egyptiske modellen Merhan Keller.

Men Warda er nå hentet inn igjen i troppen etter at superstjernen Mohamed Salah omtalte saken i sosiale medier.

Salah, som spiller Afrikamesterskapet i Egypt nå, skrev på Twitter at man må behandle kvinner med respekt og at «nei betyr nei». Samtidig sa han at de som har gjort feil, kan forbedre seg.

– De må ikke sendes rett til giljotinen, som er den enkleste utveien. Vi må tro på å gi folk en ny sjanse, veilede og utdanne, skrev Salah.

Mener Salah misbruker makten sin

Mange i Egypt har derfor valgt å støtte Warda og kritisere Merhan Keller. Hun sier i et intervju med The Mirror at hun nå mottar mengder med hat-mail og hat-meldinger i sosiale medier.

– Salah er en gud i Egypt. Bokstavelig talt. De behandler ham ikke som en fotballspiller. Han er Gud og kan ikke gjøre noe feil. Det setter meg i fare. Jeg kan ikke reise til landet mitt nå hvis jeg vil besøke familien min. Folk kommer til å angripe meg i gatene. Dere vet hvordan fotballfans er, våre er hundre ganger verre, sier Keller.

25 år gamle Warda var på benken i Egypts åpningskamp mot Zimbabwe. I en video postet på Facebook beklager han på det sterkeste sin oppførsel.

– Jeg vil si unnskyld til alle som har blitt opprørt av mine handlinger, sier han.

Fotballforbundet i Egypt (EFA) opplyste først at Wardas meldinger var et klart brudd på disiplinærreglene til landslaget. Men etter at fotballpresident Hani Abu Reda hadde latt seg imponere av «solidariteten blant landslagsspillerne og ønsket om å benåde ham», ble straffen redusert til bare å gjelde første runde av Afrikamesterskapet.

Amr Warda.
Amr Warda. Foto: Amr Abdallah Dalsh

Aston Villa-forsvarer Ahmed Elmohamady er blant spillerne i landslagstroppen som har forsvart Warda offentlig.

– Vi gjør alle feil, sa han til pressen.

Har anmeldt

Mehan Keller har bodd i Dubai i sju år.

Hun hevder at hun nå har anmeldt saken i De forente arabiske emirater, og at myndighetene i landet ser alvorlig på den.

– Det som er sjokkerende for meg med Mohamed Salah, er at det hadde absolutt ingenting å gjøre med ham. Du kan støtte en lagkamerat, men det kan du gjøre privat. Det er smertefullt at han støtter Warda, selv om han vet hva han har gjort. Salah er en av de mest kjente personene i verden. Dette har fått folk til å trakassere meg enda mer.