FYRER LØS: Brann-spissen Daouda Bamba
FYRER LØS: Brann-spissen Daouda Bamba Foto: Marit Hommedal

Brann-spiss fyrer løs: – Lurer på om det de sa før jeg kom hit var sant

Brann-spissen Daouda Bamba tar et oppgjør med lagets spillestil etter 0-4-tapet mot Ranheim i cupen.

I et intervju med Eurosport sparer ikke Brann-spissen Daouda Bamba på kruttet og går hardt ut mot egen klubb etter cupexiten mot Ranheim.

Brann gikk på et pinlig 0-4-tap og slet stort med å skape målsjanser. Rødtrøyene fra Bergen har også slitt med angrepsspillet i Eliteserien, selv om laget ligger på en foreløpig fjerdeplass på tabellen etter 13 spilte kamper med 21 poeng.

– Vi må ta flere sjanser i det offensive spillet. Vi spiller for sikkert. Vi kan ikke tape 4-0 og i garderoben snakke om hvordan vi skal bli bedre defensivt, sier Bamba i et intervju som ble vist i programmet «Før Runden» på Eurosport.no.

Bamba sier han tror alle spillerne i troppen vil spille mer offensivt.

– Treneren er en vinner. Han synes det er bedre å vinne 1-0 enn 4-3, som er bedre for en spiss. Men vi har en slik hjernevask. Vi MÅ gjøre det og det. Jeg tror treneren prøver å finne ut hva som er best for alle. Jeg håper det blir bedre i fremtiden, konkluderer han.

I intervjuet sier Brann-spissen også at han forstår at folk synes det er kjedelig å se Brann spille fotball på TV.

– Man lurer på om det de sa før jeg kom hit var sant
Brann punget ifølge BT ut mellom åtte og ni millioner kroner for Bamba da klubben hentet angriperen fra Kristiansund i august i fjor. Bamba legger ikke skjul på at han mener at Kristiansund spilte en mye mer offensiv fotball enn Brann, og at han fikk flere sjanser til å score i sin tidligere klubb.

– Det burde være lett. Jeg fikk muligheten til å dra til utlandet, men alle sa Brann var et av de beste lagene i Norge og at jeg ville få sjanser hver uke. Jeg skulle få større sjanser enn i Kristiansund, men da jeg kom, trengte jeg fem kamper for å få en sjanse. I Kristiansund hadde jeg sjanser hver kamp. Du blir forvirret. Man lurer på om det de sa før jeg kom hit var sant, svarer spissen på spørsmål om han er uenig i hvordan han skal få ballen og Brann angripe, sier Bamba i intervjuet med Eurosport, ifølge VG.

Kristoffer Løkberg, som gikk til Brann fra Ranheim før sesong, sa at Brann rett og slett fikk en fotballeksjon da laget røk hodestups ut av cupen.

– Vi fikk en leksjon i samhandling og 4-3-3, sa han til TV 2 Sporten.

– Er det slik Brann bør fremstå?

– Det må du spørre andre om.

– Er det slik du ønsker at Brann skal fremstå?

– Det er fotball etter mitt hjerte, slo Løkberg fast.

Gilbert Koomson kom med krass kritikk etter Branns kamp mot Haugesund og ble utelatt fra troppen i cupkampen mot Sogndal. Han var imidlertid tilbake i troppen til kampen mot Lillestrøm forrige søndag etter å ha snakket ut med treneren.

– Burde klart å spille mer underholdende fotball
TV 2-ekspert Jesper Mathisen er enig i at det Brann har levert offensivt denne sesongen ikke har vært bra nok. Han tror imidlertid ikke trener Lars Arne Nilsen tolker uttalelsene til Bamba og Løkberg som illojale.

– Brann har slitt spillemessig offensivt med tanke på det arsenalet av gode offensive spillere de har i laget. Offensivt burde Brann helt klart skapt flere sjanser, scoret mer mål og spilt med underholdende fotball, slår Mathisen fast.

– At spillerne derfor er misfornøyd er lett å forstå. Men det er ikke bare Lars Arne Nilsens skyld. Det er en kombinasjon av mange ting, og spillerne må også ta sin del av skylden. Det at spillerne uttaler seg kritisk utad er noe jeg tror Nilsen lever bra med, og jeg tror ikke at han ser på det som veldig illojalt, fortsetter han.

– Og det å være «hjernevasket» av treneren er ikke nødvendigvis noe negativt. Se bare på Islands suksess med Lars Lagerbäck. Da var det ikke noen som pekte på at «hjernevasket» av treneren ikke var noe annet enn positivt, poengterer Mathisen.

– Brann kommer ikke til å bytte trener i den nærmeste fremtid
Han tror Lars Arne Nilsen sitter trygt som Brann-sjef.

– I Brann vil det alltid være press på treneren, men resultatmessig har han levert bra med Brann, selv om laget har mye å gå på offensivt. Men hvis Brann fortsetter i det samme sporet, og ikke får dårlige resultater, så kan det nok kanskje bli aktuelt for Brann å bytte trener. Jeg har imidlertid ingen tro på at Brann kommer til å bytte trener akkurat nå eller i den nærmeste fremtid, slår Jesper Mathisen fast.

Rune Soltvedt, sportssjef i Brann, sier følgende om uttalelsene til Bamba:

– Jeg ønsker ikke å si noe om dette per i nå ettersom jeg ikke har sett gjennom intervjuet og fått vurdert det, sier han til TV 2 Sporten.

Brann-trener Lars Arne Nilsen erkjente imidlertid at Brann den siste tiden ikke har spilt bra etter cupexiten mot Ranheim.

– Vi sliter med å få flyt og satt et lag. Vi får ikke trent så mye nå med kamper hver tredje dag, så vi må finne ut av det i kamp. Nå er det Molde på søndag. Vi må hjem, lade batteriene, gå i oss selv og komme opp på et høyere nivå, sa Nilsen til TV 2 Sporten.