England lekte seg til semifinale: – Norge så dårlig forberedt ut

England hadde ingen problemer med å ta seg til semifinalen i VM etter en kunsende 3-0-seier mot Norge. TV 2-ekspert slakter Norges forsvarsspill i kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge – England 0-3 (0-2):

England feide over et sjanseløst Norge og tok seg til semifinale i VM etter en lekende lett 3-0-seier i kvartfinalen på Stade Océane i Le Havre.

Se alle scoringene fra kampen øverst!

– Det var kjipt å tape. Det er rart det er over. Jeg føler vi egentlig kunne vært bedre i dag. England var dessverre friskere og orket mer og vant til slutt. Det er bare kjipt. Vi er stolte over det vi har fått til, og selv om det ikke gikk veien, så er jeg sikker på at vi vil være med i mange år og forhåpentligvis vinne noe i de neste mesterskapene, sa Caroline Graham Hansen til TV 2.

– Jeg føler at vi har vunnet Norge og vunnet respekten vi håpet på å få. Vi skal komme sterke tilbake, sa Barcelona-spilleren.

Maren Mjelde var langt nede etter stortapet.

– Det sluttet brutalt. Jeg har ikke tenkt tanken på at vi er ute enda. Akkurat nå er det tungt. Det er vanskelig å si hva som skjedde i dag. Det er en tom følelse akkurat nå. Men vi har gjort en knallhard jobb over lang tid, og vi skal være veldig stolte over det vi har gjort, sa Mjelde.

– Vi var godt nok forberedt
Trener Martin Sjögren tok nederlaget med fatning.

– Vi er skuffet over at vi ikke klarte å vinne kampen, for vi har prestert bra mot høyt rangerte lag tidligere i turneringen. Så det er en skuffelse. Først og fremst er jeg stolt over spillerne, for de har gjort en ekstremt bra jobb. Jeg føler vi har vist at Norge er et lag som kan være med i verdenstoppen, sa landslagstrener Martin Sjögren.

– Vi har analysert og vi har preppet, men det er alltid vanskelig å forsvare seg når vi møter så bra spillere, sa svensken på spørsmål om Norge var godt nok forberedt.

– Vi har jobbet med å snu alt det negative vi opplevde i Nederland. Vi viste at Norge kan spille fotball. I fremtiden må man spille ball om vi skal være med i verdenstoppen. Det nytter ikke bare å forsvare seg og kontre. Vi er en kamp i fra å spille om medalje. Vi har et ungt lagt og et lag for fremtiden, så vi har alle forutsetninger for å være med i verdenstoppen, slo landslagssjefen fast.

Slaktet Norges forsvarsspill
TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener dårlig forsvarsspill var hovedårsaken til at VM-drømmen ble knust for Norge.

– Det var fryktelig forsvarspill på Norges venstreside foran de to første scoringene. Da må man stille spørsmål om hvordan Sjögren har forberedt Norge til denne kampen, for alle visste at England har en vanvittig bra høyreside, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen i pausen.

– Norge så rett og slett dårlig forberedt ut, slo eksperten fast.

England møter vinneren av Frankrike – USA i semifinalen i VM.

– Vi er det vi ønsker å være. Jeg tror alle så i kveld at Lucy Bronze er verdens beste spiller. Det er ingen spillere som henne, sa landslagssjef Phil Neville etter 3-0-seieren.

– Jeg bryr meg ikke om hvem vi møter i semifinalen. Vi reiser til Lyon, og atmosfæren der er utrolig. Spillerne har bevist hva de kan ved store anledninger. Vi har det gøy for tiden, fortsatte han.

– Det var det vi fryktet
Kampen var knapt kommet i gang da England scoret sitt første for dagen. Lucy Bronze fant Jill Scott med en 45-graders pasning i feltet. Scott plasserte ballen i mål via stolpen og inn etter kun to minutters spill.

– Nei, så var det mål med en gang! Det var det vi fryktet. David Beckham var overlykkelig på tribunen, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli etter Englands tidlige scoring.

Norge forsøkte å kjempe seg tilbake i kampen, men England lå kompakt i forsvar, og de norske jentene slet med å trenge gjennom. Samtidig var England farlige på kontringer. Etter drøye halvtimens spill var England nære 2-0 da Ellen White traff stolpen og ut etter en avslutning fra kloss hold.

– Det var vi heldige, sa TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen om sjansen.

– Forsvaret hang ikke sammen
Fem minutter før pause fikk England ballen i mål og doblet ledelsen. Ellen White scoret sikkert da hun fikk en pasning av Nikita Parris i feltet.

– Der fikk Norge den i fleisen etter et drømmeangrep av England. Men vi skal ikke gjøre det så lett for dem. White har scoret i alle kamper i VM, og dette var hennes femte scoring i mesterskapet, sa Bredeli etter scoringen.

– Jeg må si at det var dårlig forsvarsspill av Norge i forkant, dessverre. Det hang ikke sammen. Vi plukket ikke opp i boks igjen, sa TV 2-ekspert Gulbrandsen etter scoringen som sørget for at England kunne gå til pause med en sikker 2-0-ledelse.

– Fantastisk gjort av Bronze
Rett etter pause fikk Norge en gyllen sjanse til å redusere. Isabell Herlovsen headet et innlegg i feltet ned til Graham Hansen. Hun klarte imidlertid ikke å stokke beina, og England slapp med skrekken.

– Det der var en gigantsjanse, sa Bredeli.

I det 56. minutt feide England inn 3-0-scoringen. Lucy Bronze fikk ballen fra rundt 17 meters hold, og dundret ballen i nettaket bak en sjanseløs Hjelmset i Norges mål.

– Det var fantastisk gjort av Bronze. Hun fikk stå helt alene utenfor 16-meteren, og det var ingen som var i nærheten av å markere henne. Når vi vet hvor god skuddfot hun har, så burde vi markert henne, sa TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

Etter Englands 3-0-scoring fikk Norge et par gode muligheter til å redusere. Men de norske jentene slet med effektiviteten.

Ni minutter fikk England straffe etter at Steph Houghton tilsynelatende ble dyttet i ryggen i feltet av Maria Thórsidóttir. Nikita Parris tok straffen for England, men Ingrid Hjelmset reddet straffesparket på mesterlig vis.

– Et skikkelig tigersprang, kommenterte Bredeli om sistekansens redning.

England vant som de ville og er klar for sin andre semifinale i VM på rad.

– Det beste laget Norge kunne stille
Landslagssjef Martin Sjögren gjorde ingen på laget som slo Australia i straffesparkkonkurranse i åttedelsfinalen.

– Laget til Norge var som forventet, og det var bra for oss. Det var det beste laget Norge kunne starte med, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om Sjögrens utvalgte.

Englands landslagssjef Phil Neville gjorde kun én endring på laget som slo Kamerun.

Demi Stokes kom inn på laget. Hun erstattet Manchester United-kaptein Alex Greenwood på venstrebacken.

Slik startet lagene:

Norge (4-4-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde, Kristine Minde – Karina Sævik, Ingrid Syrstad Engen, Vilde Bøe Risa, Guro Reiten – Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen

England (4-3-3): Karen Bardsley – Lucy Bronze, Steph Houghton, Millie Bright, Demi Stokes – Keira Walsh, Fran Kirby, Jill Scott – Toni Duggan, Ellen White, Nikita Parris

Dommer: Lucila Venegas, Mexico