Sander Sagosen møter Elverum i Mesterligaen.
Sander Sagosen møter Elverum i Mesterligaen. Foto: Ruud, Vidar

Champions League: Elverum møter Sagosens PSG

Elverum fikk en drømmetrekning i Champions League og er i en gruppe med flere storlag. På kvinnesiden var Ole Gustav Gjekstad fornøyd Vipers' trekning.

Elverum og Vipers skal representere Norge i håndballens mesterliga for henholdsvis herrer og kvinner til høsten.

Fredag kom nyheten om at Elverum skal spille mot Europas beste lag i gruppe A/B. Her finner man det som rangeres som de 16 beste lagene i Europa, og gruppene beste av åtte lag i stedet for seks, slik det har vært for Elverum de fire foregående sesongene.

En ønskemotstander for Elverum, Sander Sagosens PSG, kom i gruppe A. Og den drømmen ble oppfylt. I tillegg møter de Flensburg-Handewitt med Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Gøran Johanessen og Magnus Abelvik Rød.

Elverums fulle gruppe er PSG, Barcelona, Flensburg-Handewitt, Aalborg, MOL-Pick Szeged, Zagreb og Celje.

– Det er en drømmetrekning, sa Elverum-trener Michael Apelgren til Viasat.

– Det kommer til å komme kamper der det blir altfor tøft, men vi har brutt barrierer, så jeg gir ikke opp i noen kamper, sa Apelgren om Elverums muligheter mot håndballgigantene.

TV 2s håndballekspert, Bent Svele, får også stjerner i øynene.

– Mot Flensburg-Handewitt blir det som å spille mot det norske landslaget. Sander Sagosen i Terningen arena er fantastisk i seg selv. Dette blir noen fantastiske publikumskamper. Alle lagene i den gruppen er veldig gode håndballag, slik at sportslig sett må Elverum håpe på at de klarer å gjøre Terningen om til et fort. Det blir spennende å se hvordan de kommer til å klare seg mot det ypperste av det ypperste, sier Svele.

Dessuten kan Aalborg skilte med tre norske spillere: Kristian Sæverås, Sebastian Barthold og Mishels Liaba.

Fornøyde Vipers

Vipers havnet i gruppe A, sammen med franske Metz, som de slo i bronsefinalen i forrige sesongs Champions League.

Andre lag i Vipers' gruppe ble Podravka og FTC-Rail Cargo Hungaria.

– Det er en trekning vi kan være fornøyde med. Det blir jo tøff motstand, men slik skal det være, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Viasat.

Det synspunktet støttes av Bent Svele.

– De har selvtillit mot Metz etter å ha slått dem, mens de er bedre enn både Podravka og RTC. De kunne fått verre motstand sier Svele.