Sander Sagosen møter Elverum i Mesterligaen.
Sander Sagosen møter Elverum i Mesterligaen. Foto: Ruud, Vidar

Champions League: Elverum møter Sagosens PSG

Elverum fikk en drømmetrekning i Champions League og er i en gruppe med flere storlag. På kvinnesiden var Ole Gustav Gjekstad fornøyd Vipers' trekning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elverum og Vipers skal representere Norge i håndballens mesterliga for henholdsvis herrer og kvinner til høsten.

Fredag kom nyheten om at Elverum skal spille mot Europas beste lag i gruppe A/B. Her finner man det som rangeres som de 16 beste lagene i Europa, og gruppene beste av åtte lag i stedet for seks, slik det har vært for Elverum de fire foregående sesongene.

En ønskemotstander for Elverum, Sander Sagosens PSG, kom i gruppe A. Og den drømmen ble oppfylt. I tillegg møter de Flensburg-Handewitt med Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Gøran Johanessen og Magnus Abelvik Rød.

Elverums fulle gruppe er PSG, Barcelona, Flensburg-Handewitt, Aalborg, MOL-Pick Szeged, Zagreb og Celje.

– Det er en drømmetrekning, sa Elverum-trener Michael Apelgren til Viasat.

– Det kommer til å komme kamper der det blir altfor tøft, men vi har brutt barrierer, så jeg gir ikke opp i noen kamper, sa Apelgren om Elverums muligheter mot håndballgigantene.

TV 2s håndballekspert, Bent Svele, får også stjerner i øynene.

– Mot Flensburg-Handewitt blir det som å spille mot det norske landslaget. Sander Sagosen i Terningen arena er fantastisk i seg selv. Dette blir noen fantastiske publikumskamper. Alle lagene i den gruppen er veldig gode håndballag, slik at sportslig sett må Elverum håpe på at de klarer å gjøre Terningen om til et fort. Det blir spennende å se hvordan de kommer til å klare seg mot det ypperste av det ypperste, sier Svele.

Dessuten kan Aalborg skilte med tre norske spillere: Kristian Sæverås, Sebastian Barthold og Mishels Liaba.

Fornøyde Vipers

Vipers havnet i gruppe A, sammen med franske Metz, som de slo i bronsefinalen i forrige sesongs Champions League.

Andre lag i Vipers' gruppe ble Podravka og FTC-Rail Cargo Hungaria.

– Det er en trekning vi kan være fornøyde med. Det blir jo tøff motstand, men slik skal det være, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Viasat.

Det synspunktet støttes av Bent Svele.

– De har selvtillit mot Metz etter å ha slått dem, mens de er bedre enn både Podravka og RTC. De kunne fått verre motstand sier Svele.