SPARKET UT AV TROPPEN: Egypts midtbanespiller Amr Warda.
SPARKET UT AV TROPPEN: Egypts midtbanespiller Amr Warda. Foto: Nicolas Asfouri

Lagkameraten sparket ut av troppen etter aggressive meldinger på Instagram – slik reagerer Salah

Mohamed Salah mener det var helt riktig å sparke Amr Warda ut av Egypts tropp i Afrikamesterskapet.

Mohamed Salahs lagkamerat på Egypts landslag, Amr Warda, ble sparket ut av landslagstroppen i skam etter å ha sendt sex-meldinger og aggressive meldinger på Instagram til den britiske-egyptiske modellen Merhan Keller.

Keller offentliggjorde skjermdumper av meldingene Warda hadde sendt. Senere ble det klart at landslagsspilleren, som til daglig spiller for en klubb i Hellas, hadde gjorde det samme til flere andre kvinner, både via Instagram og Whatsapp.

Egypts største stjerne Mohamed Salah gjør det klart på Twitter om at avgjørelsen om å sende Warda ut av troppen var helt riktig.

– Kvinner må behandles med den største respekt. «Nei» betyr «nei». Disse tingene er hellige, slår Salah fast.

Salah åpner imidlertid for å gi Warda en ny sjanse.

– Jeg tror også at mange som gjør feil kan endre seg til det bedre og ikke umiddelbart bør bli kastet rett i giljotinen. Vi må ha tro på å gi folk en ny sjanse. Vi må guide dem og utdanne dem. Å skyve disse fra oss er ikke svaret, skriver Salah videre på Twitter.

25 år gamle Warda var på benken i Egypts åpningskamp mot Zimbabwe. I en video postet på Facebook beklager han på det sterkeste sin oppførsel.

– Jeg vil si unnskyld til alle som har blitt opprørt av mine handlinger, sier han.

Warda har foreløpig 29 landskamper for Egypt. Han er eiendommen til PAOK, men har de siste sesongene vært på utlån hos Atromitos.

Fotballforbundet i Egypt (EFA) opplyser at meldingene Warda sendte til ulike kvinner var et klart brudd på disiplinærreglene til landslaget.

– Lederen for Egypts fotballforbund, Hani Abu Reda, har sammen med ledelsen til landslaget bestemt å sende Amr Warda hjem fra Egypts landslagstropp for å sørge for at disiplinen, forpliktelsene til laget og konsentrasjonen opprettholdes, skriver de i en pressemelding.