Politiets etterforskning er så godt som ferdigstilt og vil bli sendt til statsadvokaten med en påtaleinnstilling «innen svært kort tid», opplyser politiadvokat Vegar Ommedal til TV 2.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som er grunnlaget for korrupsjonssiktelsen, annet enn at advokaten skal ha latt seg korrumpere i kraft av jobben som advokat.

TV 2 er imidlertid kjent med at siktelsen baserer seg på betaling av svarte penger. Beløpet han anklages for å ha mottatt, er 50.000 kroner.

Nekter straffskyld

«Advokaten jeg bistår, mener politiet har misforstått både lov og faktum i denne gamle saken», skriver siktedes forsvarer, advokat John Christian Elden, i en SMS til TV 2.

Det var VG som først omtalte saken.

Fordi det angivelige lovbruddet skal ha skjedd i 2013, gjelder den gamle straffeloven.

Dersom siktelsen gjelder grov korrupsjon, har det den en strafferamme på 10 års fengsel. Om statsadvokaten tar ut tiltale for simpel korrupsjon, risikerer mannen fengsel i 3 år.

Lang etterforskning

Etterforskningen har pågått i lang tid, forteller Ommedal.

– Det har tatt altfor lang tid. Saken skulle vært avgjort allerede, erkjenner han.

– Hvorfor har det tatt så lang tid?

– Den har ikke fått den prioriteringen den kanskje hadde fortjent. I tillegg er det noen prosesser som har vært tidkrevende, sier politiadvokaten.

Saken ble i utgangspunktet sendt til statsadvokaten allerede i vinter. Da fikk politiet saken i retur med ønske om flere etterforskningsskritt.

– Statsadvokaten mente vi manglet et par ting, og den etterforskningen er vi nå i ferd med å gjøre, sier han.