FRARÅDER BADING: Oslo kommune fraråder på det sterkeste bading i indre Oslofjord, da de frykter E.coli i vannet etter gårsdagens kraftige regnskyll.
FRARÅDER BADING: Oslo kommune fraråder på det sterkeste bading i indre Oslofjord, da de frykter E.coli i vannet etter gårsdagens kraftige regnskyll. Foto: NTB Scanpix

Fryktr E. coli i vannet:

Fraråder på det sterkeste bading i indre Oslofjord

Oslo kommune fraråder folk å bade i fjorden etter gårsdagens kraftige regnskyll. Frykten er at det kan være E. coli i vannet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette skriver NRK.

Onsdag kveld åpnet himmelen seg over Oslo.

Det intense regnskyllet førte til at store trær veltet over ende, mens svært mye overvann skapte store problemer i trafikken og førte til oversvømmelse i kjellere.

Oslo brann- og redningsetat hadde 30 registrerte oppdrag på en time.

Regnskyllet har gjort at avløpsvann har blandet seg med badevannet. Derfor går Oslo kommune nå ut og fraråder bading i indre Oslofjord.

– På grunn av gårsdagens kraftig regnskyll, fraråder vi på det sterkeste å bade i indre Oslofjord. Årsaken er at det kan være E. coli-bakterier i vannet, sier Monica T. Olsen, kommunikasjonsdirektør i Oslo kommunes bymiljøetat til NRK.

Ifølge kommunen vil sola ta knekken på bakteriene i vannet relativt raskt. Derfor er anbefalingen gjeldende til i morgen, fredag.

Dersom du allerede har vært i vannet er rådet å oppsøke legevakten, samt ta en dusj så fort du kan.