Wan-Bissaka klar for Manchester United

Aaron Wan-Bissaka blir Ole Gunnar Solskjærs andre signering i sommervinduet. TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland hadde egentlig ingen tro på at han ville bli god.

Onsdag gikk ryktene om at klubbene var enige om en overgangssum for 21-åringen, og høyrebacken ble avbildet på hotell i Manchester.

Øverst ser du Wan-Bissaka snakke om overgangen

Nå er det altså klart at den engelske U21-landslagsspilleren blir Ole Gunnar Solskjærs andre signering som Manchester United-manager.

Prislappen ligger på over en halv milliard kroner, ifølge BBC.

– Det er en utrolig følelse og en ære å kalle meg Manchester United-spiller. Det er noe få spillere kan si, sier hovedpersonen selv til klubbens egen nettside.

– Jeg kan ikke vente med å komme i gang og bli en del av troppen. Nå skal jeg ha en liten pause etter U21-EM, men jeg ser frem til å begynne og trene med manageren og mine nye lagkamerater i sesongoppkjøringen.

Ole Gunnar Solskjær skryter av nyervervelsen.

– Aaron er en av de beste unge forsvarsspillerne i Premier League. Han har den rette arbeidsmoralen, talentet og mentaliteten til å spille for Manchester United. Han er den typen spillere vi ønsker å få inn troppen, sier United-manageren.

– Han er en ung, sulten spiller som er ivrig etter å lære, noe som er viktig i den alderen. Jeg er glad for at han har signert med oss og vi ser fram til å fortsette den utrolige utviklingen hans.

– Han var altfor beskjeden

Tidligere Crystal Palace-spiller og TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland synes signeringen er spennende.

– Dette er en ung gutt med et enormt potensial. Han har hatt en rakettkarriere siden han debuterte for Palace, sier Hangeland.

– Han har det fotballmessige. Han har enorme fysiske forutsetninger. Han har voldsomt tempo og er god én-mot-én.

Han innrømmer at han hadde liten tro på at Wan-Bissaka skulle bli god nok for det høyeste nivået da de trente sammen i Palace.

– Han var med en del på treninger. Den gang tenkte jeg at han ikke kom til å bli god nok, mest fordi han var så beskjeden. Han var og er fremdeles en utrolig beskjeden gutt som plutselig har blitt kastet ut på den store scenen.

– I et sånt miljø må du ta litt plass. Han var ok fotballmessig, men åpnet omtrent ikke kjeften. Han har utviklet det en del, men er fremdeles beskjeden. Det er personlighetsmessig han har mest å gå på. Du må ha litt stake for å bli superstjerne, sier den tidligere Palace-spilleren.

Hangeland er spent på hvordan Wan-Bissaka takler det enorme trykket som følger med å spille for en klubb som Manchester United.

– Det er noe helt annet enn å spille for Crystal Palace. Han må utvikle en enorm mental robusthet. Solskjær får en gutt som er ekstremt lojal, og som ikke fører med seg noe trøbbel. Han er bare opptatt av å gjøre sitt beste.

– Kan man lykkes i en klubb som United selv om man er så beskjeden?

– Det er et godt spørsmål. Paul Scholes var en type som lot føttene snakke, men du må kunne stå opp for seg selv. Han får aldri et ego som Pogba, men det finnes nok av store egoer der ute.

Liker Solskjærs overgangsfilosofi

Hangeland sier han liker overgangene Solskjær har gjort så langt i sommervinduet, men mener United trenger noen store kanoner i tillegg.

– Jeg digger filosofien med å hente unge, britiske spillere, men det kommer an på hvordan vinduet blir totalt sett. Det er alltid usikkert når spillerne ikke er ferdig utviklet. Det er en større risiko, men de kan utvikle seg til virkelige toppspillere.

– Jeg tror nok de må ha inn noen store kanoner også, men jeg synes det er et kult veivalg og satse ungt og britisk, så det er veldig interessant, sier Premier League-eksperten.

Hangeland mener likevel prislappen på Wan-Bissaka er høy.

– Det er vilt hvor mye unge, britiske spillere koster. Ingen spillere er så dyre hvis du vurderer pris opp mot kvalitet, det er det ingen tvil om. Hadde du sagt til meg i 2016 at Wan-Bissaka ville bli solgt for en halv milliard, hadde jeg aldri trodd deg.

Jobber knallhardt

Wan-Bissakas arbeidsvilje trekkes fram som en av hans store styrker. 21-åringens tidligere trener på ungdomsakademiet i Crystal Palace minnes at Wan-Bissaka brukte mange ekstra timer på treningsfeltet for å bli en best mulig høyreback etter at han som ungdomsspiller hovedsaklig spilte på kanten.

Høyrebacken har etterhvert utviklet seg til å bli meget god defensivt, og scorer høyt på de defensive statistikkene, og beskrives av lagkamerat Wilfried Zaha som ekstremt vanskelig å spille mot.

– Du tror du er forbi ham, men han er sterk nok til å få inn en takling i siste liten ut fra ingensteds, har Zaha sagt til The Guardian om backen som skal ha frustrert driblevingen på sine første treninger med førstelaget.

Inntrykket av Wan-Bissaka som en som jobber hardt fikk også Roy Hodgson da han hentet backen opp på førstelaget i 2018.

– Fra begynnelsen så jeg han som en veldig stille person, en som tok fotballen veldig seriøst og som jobbet hardt for å imponere på trening, har Hodgson sagt til Sky Sports.

– Det er et bevis på mentaliteten hans at han tok sjansen så godt når han fikk den, og at han gjorde det som måtte til for å få mest ut av talentet sitt.

Manchester United-fansen husker med skuffelse tilbake til da klubben hentet Wilfried Zaha, men skal vi tro Hodgson er det lite sannsynlig at Wan-Bissaka vil miste bakkekontakten.

– Han har holdt føttene på bakken når mange fine ting blir skrevet og sagt om ham. Det virker ikke å plage ham i det hele tatt.