USA-stjerne refses av Trump

Den amerikanske fotballspilleren Megan Rapinoe sier hun ikke vil møte i Det hvite hus dersom hun vinner VM. President Donald Trump ber henne vise respekt.

Rapinoe ble mandag den store helten da hun med to mål sendte USA til kvartfinalen mot vertsnasjon Frankrike i fotball-VM.

I en video publisert tirsdag ga hun klar beskjed om at hun ikke skal til Det hvite hus i Washington dersom USA vinner mesterskapet.

– Jeg skal faen meg ikke til Det hvite hus, sier hun i videoen du kan se øverst.

Dit er det vanlig at idrettsutøvere blir invitert dersom de oppnår noe stort. Rapinoe var blant annet der da USA vant VM i 2015. Da var Barack Obama president.

Nåværende president Donald Trump har åpenbart fått med seg Rapinoes utspill, og han tar til Twitter for å svare henne:

– Jeg er stor fan av det amerikanske laget og av kvinnefotball, men Megan bør vinne før hun snakker. Gjør jobben! Vi har ikke invitert Megan eller laget, men jeg inviterer dem nå, uansett om de vinner eller taper, skriver han – og kommer med en oppfordring til Rapinoe:

– Megan burde aldri vise manglende respekt for landet, Det hvite hus eller flagget vårt, spesielt siden så mye er gjort for henne og laget. Vær stolt av flagget du bærer, skriver Trump.

Spilleren har gjentatte ganger demonstrert mot Trump og hans politikk. Angrepsspilleren velger for eksempel ikke å holde hånden på hjertet når nasjonalsangen spilles før USA VM-kamper.

Også tidligere har profilerte idrettsutøvere nektet å komme på besøk til Det hvite hus. Blant andre basketballaget Golden State Warriors har takket nei til invitasjonen.

(©NTB)