GOD KJENNSKAP: Maren Mjelde har god kjennskap til engelsk fotball etter flere år som Chelsea-spiller. Torsdag kveld er det nettopp England som venter i VM-kvartfinalen for landslagskapteinen og resten av de norske fotballjentene.
GOD KJENNSKAP: Maren Mjelde har god kjennskap til engelsk fotball etter flere år som Chelsea-spiller. Torsdag kveld er det nettopp England som venter i VM-kvartfinalen for landslagskapteinen og resten av de norske fotballjentene. Foto: Terje Bendiksby

Løper lengst av alle: – Jeg tror motstanderne frykter det

Martin Sjögren har brukt stort sett samme spillere i hele mesterskapet.

Fire kamper er spilt på kort tid, men landslagssjef Martin Sjögren har hittil bare benyttet seg av 16 spillere hittil.

Totalt har ti av disse spilt over 326 minutter i løpet av VM-kampene hittil.

Kontrastene er store til torsdagens kvartfinale-motstander England. Der er det bare tre av spillerne som har spilt over 300 minutter.

Landslagssjef Martin Sjögren frykter likevel ikke at Norge torsdag møter en motstander som er mer uthvilt.

– Vi har ikke rotert så mye, men vi har fått en ekstra dag hvile. Det vil vi også få dersom vi tar oss videre mot England. Den dagen er veldig viktig, da rekker jentene å hente seg inn, sier Sjögren.

– De rekker å hente seg inn igjen hundre prosent mellom kampene nå?

– Ja, absolutt, sier Sjögren.

Landslagskaptein Maren Mjelde mener det uansett ikke spiller noen særlig rolle om spillerne blir slitne nå utover i mesterskapet.

– Jeg tror vi har det fysiske i bunn. Men nå går uansett mye på vilje, fokus og konsentrasjon. Nå er det vinnermentaliteten som spiller inn. Man er kanskje ikke så sliten som man tror. Det er bare å kjøre på nå, sier hun.

Løper lengst av samtlige lag

At Norge har det fysiske i bunn, har verdensmesterskapet i Frankrike hittil vist. Ikke bare spiller de norske jentene mye. De løper som regel lenger enn sine motstander.

Offisielle tall fra FIFA som Aftenposten har hentet inn, viser at Norge har løpt klart lengst hittil i VM med sine 466 kilometer. I snitt har Norge løpt seks kilometer mer per kamp enn torsdagens motstander England.

– Jeg tror motstanderne våre frykter at vi løper så mye som vi gjør. Det er jo heller ikke vår forse heller, vår forse er i utgangspunktet mellomrommet og angrepsspillet. Men at vi også har god utholdenhet og er fysisk sterke, hjelper på, sier Vilde Bøe Risa.

Med unntak av korsbåndsskaden på Emilie Haavi har Norge unngått det meste av skader og andre plager i Frankrike. Ifølge Martin Sjögren er alle i troppen friske og klare til torsdag.

– Fysisk sett har vi en status som er veldig bra. Jentene har gjort en god jobb, det viser også tallene vi blir presentert. Men samtidig kreves det et høyt fysisk nivå om du skal gå langt i et VM, sier Sjögren.