Gilbert er vraket fra Tour de France

Årets Paris-Roubaix-vinner får ikke være en del av det kruttsterke Deceuninck-Quick Step i sommerens Tour de France.

Tour de France starter 6. juli og sendes på TV 2.

Deceuninck-Quick Step annonserte onsdag åttemannslaget som skal representere laget under sommerens Tour de France. Der var ikke navnet til Philippe Gilbert (36).

Usikker fremtid

Den belgiske ringreven blir snytt for sin tiende deltakelse i rittet, og det spekuleres i at kontraktssituasjonen og den usikre fremtiden har noe med saken å gjøre. Gilberts avtale med laget strekker seg ut sesongen og det er enda uvisst hva som skjer når vi skriver 2020 på kalenderen.

Gilbert veltet stygt ut av fjorårets Tour de France da han forsvant over en murkant i en utforkjøring. Skuffelsen er stor over at han ikke får muligheten til å slå tilbake.

– Etter krasjen og den tidlige exiten i fjor var jeg veldig motivert for å komme tilbake i år. Det ville vært mitt tiende Tour de France, men jeg må dessverre utsette de planene. I de neste ukene vil jeg være lagets største supporter. Jeg ønsker alle lagkameratene mine hell og lykke og er sikker på at de kommer til å bringe inn noen fine resultater, skriver Gilbert på Twitter.

Se den stygge velten øverst på siden!

Sportsdirektør Tom Steels sier at det ikke var et enkelt valg å vrake Gilbert.

– Med en så sterk stall tilgjengelig er det virkelig vanskelig å plukke bare åtte ryttere. Og det er synd at folk som Philippe Gilbert ikke kommer med, men vi føler at det er et balansert lag, sier Steels i en pressemelding.

For selv om det ikke er funnet plass til årets Paris-Roubaix-vinner, drar ulveflokken til Tour-starten i Brussel med et kruttsterkt mannskap.

Super-Julian

Altmuligmann og vinner av fjorårets klatretrøye, Julian Alaphilippe, blir sammen med spurter Elia Viviani lagets spydspisser. I den eksplosive duoen har Deceuninck-Quick Step potensielt flere etappeseirer.

– Julian er litt som en enmannshær, sier Steels om franskmannen som blant annet har vunnet Strade Bianche, Milano-Sanremo og La Flèche Wallonne denne sesongen.

– Med ham kan du være sikker på å bli overrasket. Det er noen etapper, selv i den første uken, som passer ham bra. Og når løypen passer ham, er han en av de beste i verden, så vi kommer til å prøve oss på etappeseirer på de dagene.

For Viviani blir det Tour-start for første gang siden debuten i 2014. Med seg som våpendragere får italieneren med seg danskene Kasper Asgreen og Michael Mørkøv, samt Maximiliano Richeze og Yves Lampaert i opptrekkstoget. Viviani blir å regne med i massespurtene, og det er ikke helt utelukket at han blir med i kampen om grønn trøye.

– Det blir kanskje vanskelig å gå for den grønne trøyen, men vi ser det an fra dag til dag siden han går for etappeseirer, sier Steels.

Der mange av storlagene drar til Touren med klare ambisjoner og planer bygget rundt sammenlagtryttere, kommer Deceuninck-Quick Step til treukersrittet med mål om etappeseirer. Det er likevel funnet plass til Enric Mas, som debuterer.

Spanjolen skal forsøke å hevde seg i sammendraget og får med seg rutinerte Dries Devenyns ved sin side i fjellsidene.

Laget: Julian Alaphilippe, Elia Viviani, Kasper Asgreen, Michael Mørkøv, Maximiliano Richeze, Yves Lampaert, Dries Devenyns, Enric Mas.