Mystisk kjærestebilde skaper storm – nekter å svare på når det ble tatt

Et tilsynelatende koselig bilde av Boris Johnson og kjæresten Carrie Symonds kritiseres for å være et PR-stunt. Forrige uke måtte politiet rykke ut til Johnsons hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke kom politiet på besøk til politiker og statsministerkandidat Boris Johnson etter meldinger om husbråk. Kjæresten, og tidligere PR-rådgiver, Carrie Symonds skal ha ropt «Kom deg ut!» ifølge naboer. Johnson har nektet å kommentere hendelsen.

Mystisk bilde

Kort tid etter husbråket begynte et bilde av paret å sirkulere i britiske aviser, men ingen vet helt hvor det kommer fra. Kritikere var raskt ute med å avfeie det som et PR-stunt i den pågående maktkampen i Det konservative partiet. Johnson kjemper mot utenriksminister Jeremy Hunt om å bli den nye partilederen, og britenes statsminister.

Konfrontert i intervjuer

Senest i dag i et intervju med BBC-journalist Laura Kuenssberg ble den vanligvis frittalende Johnson spurt om hvorfor politiet kom hjem til ham.

– Jeg skulle gjerne fortalt deg om all verdens ting Laura, men jeg har en regel om å aldri snakke om ting som involverer familien eller mine kjære. Det er ikke rettferdig mot dem, svarte Johnson.

VALGKAMPINNSPURT: Boris Johnson stiller opp i en selfie tirsdag.
VALGKAMPINNSPURT: Boris Johnson stiller opp i en selfie tirsdag.

I et radiointervju med LBC-journalist Nick Ferrari ble også husbråket og bildet tema.

– Når ble bildet tatt?

– Det er ikke en statshemmelighet, det er bare noe jeg helst ikke vil gå nærmere inn på.

– Du vil ikke si når bildet ble tatt?

– Nei, hvorfor skulle jeg det?

– Fordi det ikke er tatt nylig? Håret ditt er ikke likt nå er det vel?

– Hvis jeg kan si det, så er denne samtalen iferd med å bli en farse, avsluttet Johnson.

Rå maktkamp

Johnson og Hunt kjemper om viktige stemmer internt i partiet, så langt har den omstridte Boris ledet soleklart. Hvem som blir partileder og statsminister blir klart om en knapp måned.