REAGERER: Donald Trump truer med tilintetgjørelse av Iran.
REAGERER: Donald Trump truer med tilintetgjørelse av Iran. Foto: Mandel Ngan

Trump fornærmet over Irans reaksjon

USas president Donald Trump mener Irans reaksjon på sanksjonene er «svært ignorant og fornærmende» og truer igjen med tilintetgjørelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trump innførte mandag nye straffetiltak mot Irans allerede lammede økonomi. Irans øverste leder og flere militærtopper svartelistes, og sanksjoner mot Irans utenriksminister kommer senere i uka, kunngjorde Det hvite hus, samtidig som Trump sa at døra for forhandlinger står åpen.

– Irans veldig ignorante og fornærmende uttalelse i dag viser bare at de ikke forstår realitetene, tvitrer Trump tirsdag.

Hans iranske motpart Hassan Rouhani mener de nye sanksjonene er en bekreftelse på at amerikanerne ikke mener alvor når de tilbyr dialog etter at de ensidig trakk seg ut av den internasjonale atomavtalen og innførte sanksjoner.

– Samtidig som dere tar til orde for forhandlinger, så prøver dere å sanksjonere utenriksministeren? Det er åpenbart at dere lyver, sa Rouhani.

Trump gjentar at USA vil gjengjelde et ethvert iransk angrep mot amerikanske interesser.

– Dessverre er makt og styrke det eneste de forstår, tvitrer Trump.

– Ethvert angrep fra Iran på noe som helst amerikansk, kommer til å bli møtt med stor og overveldende styrke. På noen områder betyr overveldende tilintetgjørelse, tvitrer den amerikanske presidenten.

Iran skjøt forrige uke ned en amerikansk drone som ifølge iranerne krenket deres luftrom. USA hevder det ubemannede militærflyet befant seg i internasjonalt luftrom. USAs president Donald Trump sa at han var nær ved å iverksette et militært angrep på Iran som svar på nedskytingen.

(©NTB)