STABÆK-KLAR: Bergenseren Yaw Ihle Amankwah er klar for Stabæk. Stopperen, som fyller 31 år 7. juli, har signert en avtale ut 2021-sesongen.
STABÆK-KLAR: Bergenseren Yaw Ihle Amankwah er klar for Stabæk. Stopperen, som fyller 31 år 7. juli, har signert en avtale ut 2021-sesongen. Foto: stabak.no

Stabæk hentet tidligere Brann-spiller: – Jeg har oppnådd det jeg ville

Yaw Ihle Amankwah er klar for Stabæk. Han kommer fra danske Hobro.

Stabæk bekrefter på sine hjemmesider at klubben har hentet Yaw Ihle Amankwah.

Han kommer fra danske Hobro, og har signert en avtale ut 2021-sesongen med Stabæk.

Amankwah fikk sitt gjennombrudd i Brann tilbake i 2007, før ferden gikk videre til Sandefjord fem år senere.

– Har oppnådd det jeg ville
Siden 2015 har stopperen spilt for danske Hobro. Nå vender stopperen, som fyller 31 år 7. juli, nesen hjemover.

– Det er godt å være her i Stabæk. Jeg fikk mitt gjennombrudd i Brann som unggutt, og etter rundt fire sesonger der gikk jeg videre til Sandefjord, og hadde en fin tid der. Nå har jeg spilt to og et halvt år i danske Hobro IK, og fått oppnådd det jeg egentlig ville oppnå. Nå følte både jeg og familien at tiden var inne til å reise tilbake til Norge, og jeg er veldig glad for å være i en så tradisjonsrik klubb som Stabæk, sier Amankwah, som er glad for å ha fått sjansen i utlandet på profesjonelt nivå.

– Jeg har alltid sett på det som en som en utfordring å vise seg frem utenfor Norges grenser og prøve seg i en annen liga. Som liten gutt drømte jeg om Manchester United, men jeg har nå fått spille i en annen liga og spilt noen artige kamper mot lag som Brøndby og FC København. Jeg fikk oppleve opprykk med Hobro og to sesonger i Superligaen. Men nå var det på tide å vende nesten hjemover, fortsetter han til Stabæks hjemmeside.

– Tidspunktet er perfekt
Han gleder seg til å ta fatt på karrieren i Stabæk.

– Jan Jönsson er tilbake, og tidspunktet og rammen rundt laget nå virker lovende. Det blir nok tøffe tak i høst, men det er jeg klar for, forsikrer bergenseren Yaw Ihle Amankwah.

Han er spilleklar fra 1. august, men starter å trene med klubben allerede mot slutten av inneværende uke.