Caroline Graham Hansen, Her i kampen mot Australia, mener England har presset på seg i VM-kvartfinalen.
Caroline Graham Hansen, Her i kampen mot Australia, mener England har presset på seg i VM-kvartfinalen. Foto: Eric Gaillard

Norges stjerne lemper presset over på England

– De har vært skyhøyt oppe, så de kjenner nok på presset, sier Caroline Graham Hansen om kvartfinalemotstander England.

Se Norge - England på TV 2 og Sumo torsdag kl. 21

I VM i 2015 ble Norge slått ut i åttedelsfinalen av England, som de møter i kvartfinalen torsdag kveld.

Solveig Gulbrandsen, som siden er blitt fotballekspert for TV 2, scoret Norges mål, men det ble 1-2-tap. Nå kan de få revansj.

– Vi har vært forberedt på at det kunne bli dem. Først tok vi Australia, nå tar vi England. Vi vet det blir en tøff kamp, men vi har vist at vi kan tukte de beste, sier en selvsikker Caroline Graham Hansen (24) til TV 2.

Englands åttedelsfinale mot Kamerun ble sett av rekordmange sju millioner seere på BBC. Kampen mot Norge blir antagelig ny seerrekord, interessen i landet er enorm før kvartfinalen. Hansen lemper alt presset over på de engelske jentene før kampen:

– Det blir artig med så mange seere, men vi skal sørge for at vi står igjen som vinnere. De kjenner nok på presset. De har sagt de skal vinne VM. De har vært skyhøyt oppe i hele dette året inn mot VM, og mange har med rette dem som en outsider til å vinne VM.

Forberedt på engelsk publikumstrøkk

24-åringen, som til høsten skal spille for Barcelona, sier videre at de norske jentene koser seg i underdog-posisjonen og vet de har kvaliteter nok til å slå England.

Torsdagens TV 2-sendte kamp spilles i Le Havre, som er rett over kanalen fra England. Det betyr antagelig at tribunene vil domineres av engelske fans, noe Norge er forberedt på og ser frem til.

– Det kan bli en slags bortebanefølelse, men det opplevde vi mot Frankrike også. Det blir en utrolig kul opplevelse, sier Caroline Graham Hansen.

– Jeg håper det kommer en del engelskmenn og at det blir litt trøkk på tribunen. Det er vi vant til nå, slår Isabell Herlovsen fast.

Vil ha revansj

31-åringen spilte i VM-tapet for England i 2015.

– Vi er veldig revansjelystne etter det tapet. Det blir tøft, men vi gleder oss veldig. Det er to gode nasjoner, så jeg tror det blir en god kamp, sier hun til TV 2.

Det tror også Chelsea-spiller og landslagskaptein Maren Mjelde.

– Jeg kjenner mange av spillerne dra den engelske ligaen, så jeg vet de er gode, men det er vi også. Det blir en åpen og tøff kamp, tror Mjelde.