Redningsskøyta Odin er standby sammen med slepebåten Stevns Battler og et Sea King redningshelikopter.
Redningsskøyta Odin er standby sammen med slepebåten Stevns Battler og et Sea King redningshelikopter. Foto: Redningsselskapet

MS Finnmarken i trøbbel – 500 gjester rammet

– Motoren er i gang igjen, opplyser Hurtigrutens pressevakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Hurtigruten melder klokken 13.15 at motoren er i gang igjen. Planen er å gå til Honningsvåg for egen maskin, og seile videre nordover mandag ettermiddag.

Hurtigruteskipet MS Finnmarken fikk mandag tekniske problemer på vei gjennom Magerøysundet i Finnmark.

Skipet lå for anker i Magerøysundet vest for Honningsvåg. Det var ingen fare for hverken skip, gjester eller mannskap, men skipet manglet framdrift.

– Vi jobber med å få oversikt over situasjonen, og bistå skipet på alle måter vi kan, opplyste pressevakt Hanne Taalesen til TV 2.

Det er om lag 500 gjester og et mannskap på 80 om bord.

Ifølge Redningsselskapet på Twitter ligger redningsskøyta Odin like ved MS Finnmarken sammen med slepebåten Stevns Battler. Også et Sea King redningshelikopter er sendt til stedet.

Hovedredningssentralen opplyser at de anser situasjonen som avklart.

– Hovedredningssentralen Nord-Norge har bedt taubåten Stevens Battler om å assistere Hurtigruten Finnmarken dersom det skulle oppstå et behov for slep. Finnmarken meldte fra om motorstopp i Magerøysundet ved Nordkapp klokken 11.18, samt at skipet hadde sluppet anker. Kapteinen vurderer å ha situasjonen under kontroll og det er startet arbeid med å rette feilen ombord, skriver HRS i en pressemelding.