Spyttet på England-stjerne og klikket etter VAR-avgjørelser

Det er klart at Norge møter England i kvartfinalen, etter at de slo Kamerun i det som ble en helt absurd kamp.

Det ble dramatisk fra første stund i møtet mellom England og Kamerun som kjempet om en kvartfinaleplass mot Norge.

Etter et tilbakespill fra Augustine Ejangue til keeper ble det dømt indirekte frispark til England.

Deretter viste tv-bildene at Ejangue spyttet på armen til Toni Duggan, og den engelske angrepsspilleren prøvde å vise spytteklysen som landet på armen hennes til dommer Liang Qin - uten å bli hørt.

Med hele det kamerunske laget ved målstreken scoret likevel Steph Houghton fra fem meters avstand, og sendte England i ledelsen.

– Komedie

Dramatikken fortsatte på overtid i første omgang. Ellen White scoret, men det ble først dømt offside. Etter en VAR-vurdering kunne England derimot slippe jubelen løs når 2-0 ledelsen var et faktum.

Kamerun var derimot ikke enige i avgjørelsen, og nektet å spille videre. Laget samlet seg ved midtbanen, og spillerne raste mot dommer Qin. En stund så det ut til at de ikke ville fortsette kampen.

Hele Kamerun-laget ble stående og diskutere ved midtbanen i underkant av tre minutter før de endelig bestemte seg for å ta avspark og fortsette kampen.

– Dette her er komedie. Når du skal stå og protestere på offsideavgjørelser som er blitt sjekket av VAR, er det bare til å ønske god jul og lykke til. Når de ligger under 0-2, bør de fokusere på helt andre ting enn akkurat det, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

Mer raseri

Frustrasjonen i Kamerun-leiren ble derimot ikke mindre når de startet andre omgang med å score, men etter enda en VAR-vurdering ble målet annullert.

Nok en gang økte temperaturen på banen, og Kamerun-spillerne raste. Trener Alain Djeumfa prøvde å roe ned Ajara Nchout ved å klemme henne, men til ingen nytte. Igjen raste spillerne mot dommeren og VAR-avgjørelsen.

Kort tid senere gikk England opp i 3-0 da Alex Greenwood satte inn kampens siste mål etter en corner.

Englands landslagssjef, Phil Neville, langer ut mot motstanderen etter kampen.

– Det føltes ikke ut som fotball, for å være ærlig. Det der var ikke en utslagsrunde i et VM i form av oppførselen jeg vil se av fotballspillere. Jeg klarte ikke å nyte det, og det gjorde ikke spillerne mine heller. I pausen var de forvirret og lurte på hva de skulle gjøre. Men de beholdt konsentrasjonen fantastisk, sier Neville til engelsk TV.

– Dette er bilder som sendes verden rundt. Unge jenter over hele verden ser den oppførselen. Jeg kan ikke stå her og si at det er fantastisk å gå videre, det er et større bilde her. Det er en viss standard du må oppføre deg etter, fortsetter han.

– Har du noen sympati med dem?

– Ingen, svarer Neville kontant.

Han peker på at VAR-avgjørelsene var korrekte, og mener dessuten at England ble snytt for straffe.

– Vi vet reglene. Dommerne har snakket med oss om dette 350 000 ganger. De er heldige som ikke tapte 5- eller 6-0. Oppførselen var gal. Dette gir et bilde av kvinnefotballen verden rundt når de nekter å spille, sier en tydelig irritert Neville.

England møter Norge i den TV 2-sendte kvartfinalen torsdag.