VANT SVEITS RUNDT: Egan Bernal gikk til topps i oppkjøringsrittet til Tour de France. Nå er spørsmålet om supertalentet også kan gjøre seg gjeldende i sommerens største eventyr.
VANT SVEITS RUNDT: Egan Bernal gikk til topps i oppkjøringsrittet til Tour de France. Nå er spørsmålet om supertalentet også kan gjøre seg gjeldende i sommerens største eventyr. Foto: TV 2

Tror supertalentet (22) kan sette stjernene på plass i Tour de France

Egan Bernal vant Sveits rundt, og Mads Kaggestad tror det kan være større ting i vente allerede i sommer.

En skadet Chris Froome er uaktuell til Tour de France, og i Sveits rundt krasjet Geraint Thomas ut.

Han blir klar til Touren, men selv uten fjorårsvinneren hadde Team Ineos hatt en av favorittene i rittet.

For uten lagets to største stjerner, har det colombianske superrtalentet Egan Bernal (22) virkelig stått frem.

Fredag vant han kongeetappen, lørdag beholdt han ledertrøyen etter å ha holdt overraskende god stand mot Rohan Dennis og søndag sikret han seg sammenlagtseieren i Sveits rundt da han ble nummer tre på den avsluttende etappen.

– Bernal viser at han er i rute til Tour de France nok en gang, sier TV 2-kommentator Christian Paasche

Vinneren på den siste etappen ble EF Education Firsts Hugh Carthy, etter et svært imponerende solobrudd.

Bernal vant også Paris-Nice tidligere i år, foran Nairo Quintana og lagkamerat Michal Kwiatkowski. Forrige sesong vant han California rundt, men under Clasica San Sebastian i august gikk det galt.

Der var han involvert i en stygg massevelt, og ble fraktet til sykehuset iført nakkekrage. Blant annet brakk han nesen og pådro seg et brudd i overkjeven.

Galt gikk det også i forkant av årets Giro d'Italia, som han egentlig skulle sykle. En velt på trening ga brudd i kragebeinet, og sørget for at planene ble endret.

Og ingen av veltene har hindret ham i å levere bunnsolid så langt i 2019.

– Det viser hvor monumentalt sterk Egan Bernal er, som kommer såpass sterkt tilbake så raskt, mener TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Colombianeren selv er svært fornøyd med å ha sikret seg sammenlagtseieren i Sveits rundt.

– Det er en av de største rittene jeg har vunnet, så jeg er veldig, veldig fornøyd. Det gir meg mye selvtillit til de neste løpene. Like før rittet hadde jeg en stor krasj, og kunne ikke reise til Giroen, så å komme hit og vinne er veldig fint for meg og laget, sier Bernal.

Han kom egentlig til Sveits for å hjelpe Geraint Thomas, men Team Ineos-kapteinen veltet ut av rittet.

– Ting endret seg da han krasjet. Han var lederen vår da vi kom hit. Da han krasjet og ikke kunne fortsette, ble jeg lederen. Det endre mye for meg, sier 22-åringen.

Men selv med seier i Sveits rundt vil ikke supertalentet gå ut med store ambisjoner før Tour de France. Der forholder han seg lojal til Geraint Thomas.

– Jeg vet ikke. Jeg vil ikke si at jeg er favoritten nå. Jeg drar med «G», han vil være lederen vår, og jeg vil forsøke å hjelpe ham. Er han bedre enn meg, vil jeg helt sikkert hjelpe ham. Jeg har ingen problemer med å hjelpe ham. Jeg er 22 år og mener jeg har mange Tourer foran meg, sier Bernal.

Men Mads Kaggestad er slettes ikke sikker på at det er Geraint Thomas som vil vise seg som den sterkeste Team Ineos-rytteren i Frankrike.

– Det er verdt å reflektere litt over hvem som blir kapteinen til Ineos i Tour de France. Dette kan være året hvor han starter et visst antall seiere i Tour de France sammenlagt. En gang må han begynne, mener TV 2s sykkelekspert.