– Dømmingen har vært tvilsom i hele turneringen

Australias Alanna Kennedy freser etter å ha blitt utvist mot Norge.

– Selvsagt er jeg veldig skuffet. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi hadde så mye mer å gi. Å være ute så tidlig, med et så godt lag, gjør at vi alle er opprørt og knust, sier Alanna Kennedy.

Den australske stopperen var langt nede etter tapet. Det var hun som ble utvist etter å ha dratt ned Lisa-Marie Karlseng Utland på vei gjennom mot slutten av andre ekstraomgang.

Nå langer hun ut mot VM-dommerne.

– Jeg er ikke overrasket. Dømmingen har vært tvilsom i hele turneringen. Når det gjelder regler og beslutninger, må det være mer klarhet for alle. Det er slik det går, du må spille til fløyta går. Men vi trenger definitivt mer klarhet rundt enkelte ting, sier Kennedy til Sydney Morning Herald.

Trener Ante Milicic synes også det røde var strengt.

– Jeg trodde ballen var på vei til keeperen. Til syvende og sist endret det momentet, det endrer formen din. Jeg synes det var flere store beslutninger som ikke gikk vår vei, sier han.

Det var flere omdiskuterte situasjoner i kampen, deriblant mente de australske spillerne av de skulle hatt straffe i situasjonen der dommer Riem Hussein først blåste, for deretter å ombestemme seg etter å ha sett på VAR-bildene.

I den situasjonen var det Thórisdóttir som hadde en minimal berøring av ballen helt oppe i skulderområdet, men etter å ha sett tv-bildene vurderte den tyske kamplederen det til at det ikke var en straffbar hands.

Til slutt vant Norge etter straffekonk, og Australias største stjerne, Sam Kerr, mener de ikke har noe å klage på.

– Jeg synes ikke dommerne var så ille. Vi skal ikke gi dommerne skylden for tapet vårt. De har en tøff jobb der ute. Hun var hyggelig og respektfull, og det er alt du ber om. Det var ikke hennes feil at vi tapte i dag.

Norges kvartfinale mot England eller Kamerun sendes på TV 2 og Sumo torsdag.