Den sju etasjers bygningen under oppføring kollapset natt til lørdag.
Den sju etasjers bygningen under oppføring kollapset natt til lørdag. Foto: Ly Lay

17 funnet døde etter bygningskollaps i Kambodsja

Redningsarbeidere har funnet 17 døde og reddet ut 24 overlevende etter at en bygning under oppføring kollapset i byen Sihanoukville i Kambodsja lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bygningsarbeidere fortalte at en uferdige bygningen også fungerte som bolig for dem som arbeidet på stedet. Da den sju etasjer høye bygningen kollapset ved 4-tiden natt til lørdag lå alle arbeiderne og sov inne i konstruksjonen.

– Alle arbeiderne sov. Like før bygningen kollapset merket vi en vibrasjon. Siden falt det ned, men det skjedde så fort at det ikke var noen mulighet til å komme seg unna, forteller Nhor Chandeun arbeidet og bodde i bygget med sin kone.

Arbeidsdepartementet uttalte at 30 arbeidere var på stedet da bygget kollapset, men ifølge Nhor Chandeun var det rundt 55-60 personer på stedet da det kollapset. Selv lå han og kona begravd i tolv timer før de ble reddet ut.

– Vi fortsatte å ringe for å få hjelp. Vi ropte og ropte, men ingen hørte oss og vi trodde vi skulle dø under ruinene, forteller 31-åringen.

Ifølge guvernøren i Preah Sihanouk-provinsen eies anlegget av en kinesisk investor, et av mange kinesiske prosjekter í den populære badebyen.

Redningsarbeider arbeidet med gravemaskiner og stålsager for å få vekk bygningsmassene som lå over de døde og overlevende. Så mange som 1.000 personer har ifølge offisielle kilder deltatt i arbeidet, som fremdeles pågikk søndag.

(©NTB)