HERJET: Roberto Firmino og lagkameratene banket Peru.
HERJET: Roberto Firmino og lagkameratene banket Peru. Foto: Victor R. Caivano

Brasil knuste Peru og ble gruppevinner i Copa America

Brasil vant lørdag 5-0 mot Peru og gikk til topps i gruppe A i Copa America.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Brasil og Peru sto med fire poeng, og allerede før kampen var det klart at vinneren ville gå til topps i gruppa, mens taperen vil risikere å ryke ut av mesterskapet.

Nå kan Brasil forberede seg til utslagsrundene, mens Peru må vente i spenning på om nasjonen blir blant de to beste treerne i gruppespillet.

Brasil åpnet Copa America med 3-0 mot Bolivia, mens det kun ble 0-0 mot Venezuela. Lørdag sørget Casemiro, Roberto Firmino og Everton for at Brasil ledet 3-0 til pause. Da virket det som avansementet var i boks for det brasilianske laget, som må klare seg uten sin desidert største stjerne, Neymar.

Etter 90 minutter sto det 5-0 etter at Dani Alves og Willian satte inn de to siste etter pause. På overtid hadde Manchester City-spiller Gabriel Jesus mulighet til å gjøre 6-0 fra straffemerket, men han misbrukte straffesparket.

Med full pott mot Peru er det klart at Brasil møter gruppetreeren fra enten gruppe B eller C i kvartfinalen.

I den andre kampen i gruppa vant Venezuela 3-1 mot Bolivia, og de sikret seg med det andreplass og avansement. Dersom Peru skulle bli en av de beste treerne i gruppespillet, venter enten Chile eller Uruguay i første utslagsrunde.

(©NTB)