SAVNET: I løpet av årene er det blitt gjennomført mer enn 100 søk etter savnede Dung Tran Larsen. Bildet til høyere viser Kripos som undersøker hagen til huset til familien.
SAVNET: I løpet av årene er det blitt gjennomført mer enn 100 søk etter savnede Dung Tran Larsen. Bildet til høyere viser Kripos som undersøker hagen til huset til familien. Foto: Privat/Marit Hommedal/NTB Scanpix

Dung-saken er sendt til Cold case-gruppen i Kripos

Politiet mener noe straffbart har skjedd med den vietnamesiske tobarnsmoren Dung Tran Larsen, som har vært savnet siden 2007. Saken er nå sendt til Kripos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi spurte om de kunne ta saken, og vi hadde noen innledende møter med dem i Oslo, sier politiinspektør Tore Salvesen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Som tidligere sjef for politiet i Bergen vest har Salvesen fulgt forsvinningssaken tett, og han forsikrer om at saken ikke er glemt.

Før han gikk over i ny jobb som seksjonsleder ved Felles enhet for etterretning og etterforskning i Vest politidistrikt sørget han for å få Dung-saken sendt til gjennomgang ved Kripos' Cold case-gruppe.

Gruppen har i rundt et halvt år jobbet aktivt med å gå gjennom saken på nytt.

– Dette er på ingen måte noe spill for galleriet. Når de er ferdige, er det to muligheter. Enten overtar de saken selv, eller så sender de den tilbake til oss for videre oppfølging, sier Salvesen, uten å vite hvor lang tid den nye gjennomgangen vil ta.

Den 22 år gamle tobarnsmoren forsvant sporløst fra sitt hjem i Loddefjord i Bergen i 2007.

Ektemannen, svigermoren, svigerfar og svogeren hennes var alle siktet for å ha drept henne, men i 2009 ble saken henlagt etter bevisets stilling. Året etter betalte ektemannen 240.000 til Dungs foreldre i Vietnam, men presiserte at det ikke lå noen form for skylderkjennelse bak betalingen.

(©NTB)