Start ydmyket på hjemmebane av bunnlag

Hardtsatsende Start gikk på et flaut 0-3-tap hjemme mot Notodden i 1. divisjon lørdag. Dermed taper laget ytterligere terreng i opprykkskampen.

Notoddens Martin Brekke jubler etter 0-3 under 1 divisjonskampen i fotball mellom Start og Notodden på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

For en uke siden fikk Kristiansand-laget juling og tapte 2-4 borte mot Kongsvinger. Lørdag ble det nok en nedtur. Start tapte 0-3 hjemme mot bunnlaget Notodden etter scoringer av Kjetil Holand Tøsse, Martin Brekke og Erlend Hustad.

Start havner dermed enda lenger bakpå i kampen om opprykk. Lørdag vant nemlig rival Sandefjord 3-2 hjemme mot Ull/Kisa etter hattrick av Pontus Engblom. Mellom de to lagene skiller det nå åtte poeng i favør Vestfold-klubben. Start er ti poeng bak serieleder Aalesund.

De gulkledde ble pepet av banen etter lagets andre hjemmetap for sesongen. Før lørdagens oppgjør lå Notodden nest sist på tabellen med bare én seier.

To raske mål

Start åpnet best på eget gress, men så begynte gjestene å skape sjanser. Etter halvspilt førsteomgang tok Notodden ledelsen. Tøsse fikk avansere fremover i banen og banket inn 1-0 fra distanse.

Gjestene fortsatte å skape sjanser, og tre minutter senere doblet Brekke etter en retur.

Og ledelsen kunne vært større for de blåkledde. Start-spillerne virket paralysert. Hjemmelagets keeper måtte i aksjon og forhindre 0-3 da målscorer Brekke fikk skyte fritt fra skrått hold bare minutter senere.

De løftet seg riktignok mot slutten av omgangen, men verken Henrik Robstad eller Kasper Skaanes klarte å utnytte sine gode muligheter.

Engblom-show

Start trengte mål og gikk offensivt til verks etter pause. Det betydde også kontringsrom for gjestene. 20 minutter før full tid fikk vertene ballen i mål, men scoringen ble annullert. De klarte heller ikke redusere da Mathias Bringaker fikk en kjempesjanse snaue ti minutter før slutt. Spissen headet utenfor fra kloss hold.

Noen minutter senere hadde også gjestene sjansen til å øke til 3-0. Minuttet før slutt klarte de nettopp det. Hustad ble spilt fri og lobben elegant ballen i mål.

I lørdagens andre kamp tok Sandefjord oppskriftsmessig ledelsen 1-0 mot Ull/Kisa. Toppscorer Pontus Engblom satte inn sitt niende for sesongen da han fikk heade upresset på bakre stolpe etter åtte minutter.

Ledelsen varte i cirka en halvtime. Da satte Sverre Økland inn 1-1 på straffespark. 15 minutter ut i den andre omgangen var snuoperasjonen fullført da innbytter Ole Kristian Langås stanget inn mål etter et flott angrep.

Sandefjord reddet likevel ett poeng da Engblom lurte inn sitt andre for dagen 12 minutter før slutt. Fem minutter på overtid sørget samme mann for hjemmeseier med sitt tredje mål.

Serieleder Aalesund møter Raufoss borte søndag. Da kan de øke ytterligere i toppen.