Samuel Chukwueze, Nicolas Pépé og Hakim Ziyech er alle spillere som kan være aktuelle for et klubbskifte denne sommeren. .
Samuel Chukwueze, Nicolas Pépé og Hakim Ziyech er alle spillere som kan være aktuelle for et klubbskifte denne sommeren. . Foto: NTB Scanpix

afrikamesterskapets heteste salgsobjekter:

– Han kan få deg til å måpe

TV 2s fotballekspert har identifisert de fem heteste salgsobjektene i årets Afrikamesterskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik sendes Afrikamesterskapet på TV 2s kanaler.

Mina Finstad Berg har sett bort fra allerede etablerte stjerner som Kalidou Koulibaly og Wilfried Zaha, ettersom de er blitt linket til storklubber i en årrekke uten at en overgang har gått gjennom.

Hun har heller valgt ut fem spillere hun kommer til å følge ekstra med på, og som hun tror at har gode sjanser for å bli hentet av en større klubb denne sommeren.

– Disse er det store sjanser for at bytter klubb, varsler TV 2s fotballekspert.

Nicolas Pépé, Lille

24-åringen har hatt en strålende sesong i franske Ligue 1, der han har scoret 22 mål og slått elleve målgivende pasninger.

Kantspilleren blir en av Elfenbenskystens viktigste spillere i Afrikamesterskapet, og er blitt koblet til de største klubbene i Premier League, samt Bayern München denne sommeren.

Pépé har tre år igjen av kontrakten med Lille.

– Jeg er temmelig sikker på at han går til en større klubb, sier Finstad Berg.

– Han er forholdsvis ung, og har vært kjempebra i år. Elfenbenskysten er ikke det stjernelaget det har vært tidligere, men han er en av dem som kommer til å skinne. Han er en artig mann å følge. Han er fantastisk rask, og har et kjempetempo på vingen, fortsetter hun.

Hakim Ziyech, Ajax

26-åringen har havnet noe i skyggen av Frenkie de Jong og Matthijs de Ligt etter denne sesongens Champions League-eventyr, men har vært en av lagets viktigste spillere.

I ligaen vartet den offensive midtbanespilleren opp med utrolige 16 mål og 13 målgivende pasninger.

Ziyech står med tolv mål på 23 landskamper for Marokko, og har to år igjen av kontrakten med Ajax.

– Han har storspilt i Nederland i flere år nå. Han er en fantastisk spiller, er ekstremt elegant og har en x-faktor det er vanskelig å sette ord på. Det gjør ham til en utrolig spennende spiller, og jeg er ganske sikker på at dette er sommeren han forlater Ajax, spår Finstad Berg.

– Han kan virkelig bli en av de store spillerne dette mesterskapet. Da kan enda flere bli interessert, og det er allerede mange som følger ham, tilføyer hun.

Finstad Berg ser for seg at Ziyech kan ende opp i en av klubbene «med ambisjoner i Champions League».

Samuel Chukwueze, Villareal

20-åringen debuterte i La Liga denne sesongen, og har stått for fem mål og to målgivende pasninger på 26 kamper. Også på landslaget er Chukwueze fersk. Han fikk debuten i november, og står med tre kamper med flagget på brystet.

Likevel kan han bli en av Nigerias viktigste spillere dette mesterskapet. Kantspilleren har fire år igjen av kontrakten med Villareal.

– Han har hatt sitt store gjennombrudd i Villareal denne sesongen, og vært en åpenbaring for mange. Han er selvfølgelig uferdig, men har et enormt høyt potensial. Han er veldig glad i å utfordre. Når han legger ut på noen av sine fantastiske dribleraid, sitter du nesten bare og måper av og til. Han er sammenlignet med Arjen Robben siden han liker å dra inn og skyte med venstrefoten, forklarer TV 2s fotballekspert.

– Det kan være han velger å bli ett år til, men når du ser hvor stort talent det er, tipper jeg det kommer et bud denne sommeren. Har han et godt mesterskap, tipper jeg Villareal blir rent ned av større klubber som er interessert.

Lørdag fra kl. 18.55: Se Nigeria-Burundi på TV 2 Sport 1 eller Sumo!

Ismaïla Sarr, Rennes

Ismaïla Sarr har imponert for Rennes denne sesongen med enorm fart og stor driblestyrke.
Ismaïla Sarr har imponert for Rennes denne sesongen med enorm fart og stor driblestyrke. Foto: Damien Meyer

Også Sarr er en lynrask kantspiller. 21-åringen scoret åtte mål og slo seks målgivende pasninger i Ligue 1, og markerte seg dessuten med gode prestasjoner i Europaligaen – blant annet mot Arsenal, en klubb han er blitt koblet til.

Sarr har to år igjen av kontrakten med Rennes, og er en del av et stjernespekket senegalesisk mannskap i Afrikamesterskapet.

– Der havner han kanskje litt i skyggen av Sadio Mané, for eksempel. Men Sarr er et kjempetalent. Det viste han blant annet i Europaligaen. Der går det allerede rykter, og han kommer nok til å forlate Rennes i sommer, spår Finstad Berg.

– Rennes skal allerede ha avvist et bud på 300 millioner kroner for ham, og tror at de kan få enda mer. I og med at Senegal har et sterkt lag og kan gå langt, kan han virkelig få en mulighet til å vise seg frem.

Mbwana Samatta, Genk

Mbwana Samatta er Tanzanias kaptein og nasjonens desidert største stjerne.
Mbwana Samatta er Tanzanias kaptein og nasjonens desidert største stjerne. Foto: Ozan Kose

26-åringen er lagkamerat med Sander Berge i Genk. I motsetning til de fire andre, tror Finstad Berg at han først og fremst er aktuell for litt mindre klubber – som lagene som er i midtsjiktet i Premier League.

Spissen har hatt en strålende sesong for den belgiske mesteren, og scoret 20 mål på 28 kamper i ligaen. I tillegg scoret han tre i Europaligaen.

Samatta har to år igjen av kontrakten med Genk.

– Jeg tror dette er sommeren han tar steget opp fra belgisk liga. Med fare for å være historieløs, må han være den beste spilleren Tanzania har hatt, sier Finstad Berg.

– Samatta kan få en overgang til en av toppligaene, og det kan bety ganske mye for fotballen i Tanzania. De er en av underdogene i mesterskapet, men klarer han å vise seg frem, kan han få en overgang. Han er en utrolig dyktig målscorer, roser hun.

Kilde: Transfermarkt.

Fredag kveld vant Egypt åpningskampen 1-0 mot Zimbabwe. Her kan du se hvilke kamper i Afrikamesterskapet som sendes på TV 2s plattformer.