TIRADE: Her forsøker en rasende Nick Kyrgios å vise dommeren hvor langt han mener at ballen var over linjen. Til ingen nytte.
TIRADE: Her forsøker en rasende Nick Kyrgios å vise dommeren hvor langt han mener at ballen var over linjen. Til ingen nytte. Foto: Steven Paston

Bråkmakeren bøtelagt etter nytt utbrudd – hånet dommeren

Nick Kyrgios fortsetter å havne i medias søkelys. Men ikke fordi han vinner tennisturneringer.

For en måned siden ble den australske tennisstjernen diskvalifisert og bøtelagt da han klikket og kastet en stol under kampen mot Casper Ruud.

Nå er 24-åringen på farten igjen, og er blitt ilagt en bot på om lag 150 000 kroner for usportslig oppførsel.

Det melder BBC.

Torsdag gikk det en kule varmt for Kyrgios da han skulle spille to kamper på samme dag under Queen's-turneringen i London.

Australieren vant den første over Roberto Carballés Baeña, men lot ikke dommeren slippe billig unna av den grunn.

Hånet dommeren

Sent i første sett ble Kyrgios rasende da linjedommeren dømte mot ham på set point. Da hoveddommer Fergus Murphy ikke grep inn, ga Kyrgios ham det glatte lag.

– Kødder du med meg? Ballen var så langt ute, sa Kyrgios og demonstrerte med armene hvor langt han mente ballen var over linjen.

Det skriver flere britiske medier, deriblant The Times.

– Hva gjør du? Det er så langt. Hva gjør du egentlig der oppe? Den var så langt ute. Du kødder. Jeg nekter å spille, fortsatte tennisbråkebøtten.

24-åringen fikk en advarsel, men han ga seg ikke der, heller. Han fulgte opp med å håne dommerens for capsen han gikk med.

– Det er en vits. Hatten din ser latterlig ut, òg. Det er ikke engang sol, lød det fra Kyrgios.

– Sug pikken min

Australieren fortsatte å kjefte og smelle, og sa på et tidspunkt at han «ikke gidder å spille når det er linjedommere som rigger kampen».

Det er opptrinnet Kyrgios ble bøtelagt for. Men også i neste kamp, mot den kanadiske tenåringen Felix Auger-Aliassime, viste han seg fra en dårlig side.

«Å la Nick Kyrgios spille to kamper på én dag var aldri en god idé, og det endte opp i dobbel fadese for ham», oppsummerer det australske nettstedet News.com.au.

24-åringen tapte kampen, røk ut i tredje runde og gjorde flere halvhjertede slag på match point. På et tidspunkt sa han til seg selv:

– Så lat, gjør noe, så lat du er. Du spilte FIFA til tre på natten, hva forventet du?

Etter å ha takket Auger-Aliassime for kampen, kastet han racketen mot tribunen, skriver News.com.au. Publikum svarte med å pipe mot ham. I videoen fremstår det som at Kyrgios svarer med å si «sug pikken min», ifølge nettstedet.

Dette er langt fra første gang australieren blir bøtelagt. Forrige gang var da han ble ilagt en bot på 200 000 kroner etter kampen mot Casper Ruud. Også etter Queen's-turneringen for ett år siden måtte han frem med lommeboken.

Den gangen på grunn av onanisimulering. Les saken her: