– Vi har smakt på den jævla sølvmedaljen en gang for mye

En lang sesong er over Sander Sagosen (23), men til tross for serie- og cuptriumf med PSG og et VM-sølv med Norge, er ikke trønderen helt fornøyd.

Tilbake der det hele startet i håndballhallen på Charlottenlund i Trondheim, snakker Sander Sagosen ut etter elleve måneder med håndball.

– Det er godt å komme hjem hit å glemme presset, de store klubbene og den intense hverdagen. Det å være med disse ungdommene gir meg energi og treningslyst, forklarer 23-åringen.

I Trondheim arrangerer PSG-stjernen i disse dager sin egen håndballskole, «Camp Sagosen», sammen med blant andre landslagssjef Christian Berge og kjæresten Hanna Bredal Oftedal.

– Det er veldig gøy og deilig å være i Trondheim. Jeg er veldig privilegert som håndballspiller, så det er veldig morsomt å gi noe tilbake. Det er inspirerende å se engasjementet og gleden hos de unge, smiler Sagosen.

I kjelleren

Selv om det ble både serie- og cupmesterskap med PSG for Sagosen denne sesongen, er det tydelig at trønderen er misfornøyd med årets sesong. I Paris er det mesterligaen som gjelder, men i år røk den franske storklubben ut mot Kielce i kvartfinalen.

– For en klubb som PSG er det bare mesterliga-triumf som er godt nok, og det vet alle. Når du ikke får det til er det en ekstremt stor skuffelse, sier han, og fortsetter:

– Man har liksom ikke oppnådd noen ting den sesongen, selv om man vinner ligaen. Ligaen føles bare obligatorisk og er en selvfølge. Det smaker hakket bedre med CL-gull.

Sagosen innrømmer glatt at han kanskje ikke var verdens beste kjæreste etter exiten i Champions League.

– Jeg gikk i kjelleren og trengte noen dager for meg selv, og jeg tror ikke kjæresten min var helt fornøyd de dagene. Man vil helst bare ligge på et rom uten å snakke med noen. Kampen gikk på repeat i tre dager, men det ble bedre etterhvert. Men kampen der og VM-finalen vil sitte i hodet til en ny sesong starter, sier han.

Gjør «alt» for å vinne

Nå venter en sesong til i Paris for Sagosen, før veien går videre til Tyskland og den sovende giganten Kiel.

– Historien til Kiel snakker for seg selv, det er den største klubben gjennom tidene. De har vært i en bølgedal de siste årene, men nå vil de tilbake til toppen og den reisen skal jeg være med på, sier han, og innrømmer at det å få spille i Bundesligaen, er en drøm som går i oppfyllelse.

– Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten. PSG kan egentlig ikke sammenlignes med det som venter i Kiel, for der har man 10.500 tilskuere på hver hjemmekamp og interessen er enorm. Det er noe jeg måtte prøve, og jeg må prøve det nå mens jeg er enda er ung, sier han.

Landslagssjef Christian Berge tror Kiel og Sander Sagosen kan bli en god match.

– Jeg tror det er en bra klubb for Sander. Kiel vil bli en av vedens beste klubber igjen og der vil han få en betydelig rolle, sier Berge.

Men overgangen til Kiel gjennomføres ikke før sommeren neste år, og før den tid lover Sagosen at alt fokuset er på PSG.

– Jeg kan ikke flytte tankene til neste år, da daler prestasjonene. For meg handler det kun om å nyte siste tiden i PSG, så skal jeg forberede meg fysisk og psykisk for å bli klar for Kiel, sier han bestemt.

Går for gull

Samtidig som han skal nyte sin siste sesong i PSG, skal Sagosen spille EM på hjemmebane med Norge i januar.

– Jeg gleder meg som bare det. Det er alltid spesielt å spille på hjemmebane, og det er en guttedrøm å få spille i Trondheim. Dette er min by, her spiller jeg foran alle jeg kjenner og det er alle øyne på deg. Det blir spesielt å gå ut på banen og føle seg som konge, gliser 23-åringen.

Og etter VM-sølv i 2017 og i 2019, er ikke trønderen i tvil om hva som er målet i EM.

– Spør du meg er det gull. Nå har vi prøvd sølv, og det er gøy nok det altså, men vi vil gjerne ha den gullmedaljen. Det har jeg tro på at vi kan få til. Vi har smakt på den jævla sølvmedaljen en gang for mye, så jeg har tro på at vi kan ta gull, avslutter Sagosen med et lurt smil om munnen.