FORLENGER: Alexsander Kristoff og Svein Erik Bystrøm blir værende i UAE Team Emirates.
FORLENGER: Alexsander Kristoff og Svein Erik Bystrøm blir værende i UAE Team Emirates. Foto: Schrøder, Tor Erik

Kristoff og Bystrøm forlenger med UAE Team Emirates

De to nordmennene har signert nye toårsavtaler som knytter dem til laget ut 2021.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UAE Team Emirates bekrefter i en pressemelding at Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm har skrevet under på kontraktsforlengelser.

Dermed blir rogalandsduoen værende i laget ut 2021.

Kontraktsforlengelsen setter en stopper for spekulasjonene om Kristoffs fremtid, som har vært uviss etter at laget hentet storspurter Fernando Gaviria.

Kristoffs kontrakt gikk i utgangspunktet ut etter inneværende sesong, men i mai kunne 31-åringen fortelle til TV 2 at dialogen mellom partene var bedre etter et åpningstilbud som ikke var tilfredsstillende.

Nå har man altså kommet til enighet om en forlengelse.

– Jeg er veldig glad for å ha fornyet kontrakten med to år. Jeg føler meg hjemme her, og atmosfæren i laget er strålende. Jeg håper at de neste to årene vil føre til gode ting for både meg og laget, sier Kristoff i pressemeldingen.

– Håper han får et bedre opptrekk

TV 2s sykkelekspert tror at det er et godt valg å fortsette i UAE.

– Hva tror du er grunnen til at han forlenger?

– Da tenker jeg at han opprettholder lønnsslippen. Også håper jeg at han er blitt enig med laget at han får styrket opptrekket sitt, sier Thor Hushovd.

– Jeg vil tro og håpe for Kristoff sin del at han får et litt bedre spurtopptrekk. Men jeg tviler på at han får noen egne. Det kan godt være at de skal prøve seg på noen og sjekke markedet, men mange av de gode er tatt. Gode spurtopptrekkere vokser ikke på trær. Det er begrenset hva de kan bruke på det når spurter nummer én er Gaviria, påpeker den tidligere stjernespurteren.

«Oksen fra Grimstad» mener at UAE signerer Kristoff «mer og mer på grunn av klassikerne, og mindre og mindre for Tour de France».

– Det er et bra lag, og det er viktig for ham å være et sted der det virker som at han er ganske fri og får gjort mye av det han ønsker. I tillegg har han sin beste venn, Bystrøm, ved sin side. Det har mye å si, mener Hushovd.

– Han er vel innforstått med at Gaviria er på laget, og at han til tider må hjelpe ham i de løpene de kjører sammen. Ellers kjører de to forskjellige løpsopplegg. Det må han bare forholde seg til sånn det er nå, fortsetter han.

Gaviria kan miste Touren

Kristoff regnes som en av lagets ledere, men ble degradert fra spurttronen da Gaviria ble signert før sesongen. Det ble tidlig slått fast at Kristoff måtte finne seg i å være opptrekker for Gaviria i Tour de France, men nå er ikke det lenger en selvfølge. Den kolombianske 24-åringen sliter kun få uker før Tour-starten som følger av en skade, og det er ikke lenger sikkert at han kommer med på laget.

– Han føler seg litt bedre nå, men vi har ikke planlagt når han kan begynne å konkurrere igjen, sa pressetalsmann fra laget til TV 2 i forrige uke.

– Er Touren fortsatt realistisk?

– Det er vanskelig å si.

Kristoff og Bystrøm sykler for øyeblikket Sveits rundt. Fredagens etappe kan du se på TV 2 Sport 1 og Sumo kl. 15.45.