Stortinget hadde sin siste dag før sommerferien fredag. Det betyr at justisminister Jøran Kallmyr (Frp) ikke kommer til å redegjøre om Abbasi-saken før til høsten.
Stortinget hadde sin siste dag før sommerferien fredag. Det betyr at justisminister Jøran Kallmyr (Frp) ikke kommer til å redegjøre om Abbasi-saken før til høsten. Foto: NTB scanpix

Ingen Abbasi-redegjørelse fra Kallmyr før til høsten

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) kommer ikke til å redegjøre om Abbasi-saken i Stortinget før sommeren, slik SV har krevd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortinget hadde sin siste dag i vårsesjonen fredag, og det betyr at det ikke blir noen redegjørelse i saken før til høsten.

– Det er helt utrolig at justisministeren ikke har tenkt å informere Stortinget før godt utpå høsten om hvem som sa det var greit å kaste ut en bevisstløs person, hvem som sa det var greit å skille barn og ungdom fra sin mor når livet deres var som tøffest, sier SVs stortingsrepresentant Lars Haltbrekken til NTB.

– Det minste justisministeren kan gjøre nå, er å sikre at utkastelsen gås gjennom med lys og lykter, og at dette ikke gjentar seg, sier han.

Kallmyr holdt en foreløpig orientering for Stortinget mandag kveld.

– Det er behov for mer informasjon i saken før man tar bastante konklusjoner. Det skal vi sørge for, og så skal vi orientere Stortinget, sa han da.

Abbasi-familien kom til Norge som asylsøkere i 2012, men mistet oppholdstillatelsen i 2014. Siden har familien fått avslag på flere nye søknader om oppholdstillatelse, og asylsaken vært prøvd for retten i flere runder.

De ble sendt ut av landet sist helg, men moren gikk inn i en bevisstløs tilstand under uttransporteringen, og afghanske myndigheter nektet å ta imot de tre søsknene.

(©NTB)