Petr Cech og Marina Granovskaia skal jobbe tett sammen for å bringe mer suksess til Cheslea.
Petr Cech og Marina Granovskaia skal jobbe tett sammen for å bringe mer suksess til Cheslea.

Cech tilbake i Chelsea

Den tidligere storkeeperen vender tilbake til Stamford Bridge og blir rådgiver for Chelsea.

Chelsea bekrefter i en pressemelding at Petr Cech (37) er ansatt som rådgiver for klubbens sportslige satsing.

Sentral rolle i klubben

Cech, som står med 494 kamper for Chelsea etter elleve år i klubben mellom 2004 og 2015, skal gi råd rundt alt som handler om det fotball- og prestasjonsmessige i klubben. Tsjekkeren skal også fungere som et bindeledd mellom førstelaget og akademiet, samt jobbe tett med administrerende Chelsea-direktør Marina Granovskaia.

Hun opplyser også at Cech kommer til å være en del av førstelagets reisefølge på hjemme og bortekamper.

– Jeg føler meg privilegert som får denne muligheten til å komme tilbake til Chelsea igjen og bidra med å skape det best mulige miljøet slik at vi kan fortsette suksessen som klubben har hatt de siste 15 årene, sier Cech.

Ifølge Simon Johnson, London Evening Standard-journalist som følger Chelsea tett, blir ikke Cech en direkte erstatter for Michael Emenalo, som forlot stillingen som sportsdirektør i 2017.

– Han kommer til å ha noe å si når det kommer til overganger fra start av, men hans påvirkning vil vokse over tid ettersom han får mer erfaring, skriver Johnson på Twitter.

Tapte finale mot Chelsea

Offentliggjøringen kommer en drøy måned etter at britisk presse skrev at Cech kom til å returnere til Chelsea. Saken skapte oppstyr i noen kretser i forkant av Europaliga-finalen der Cechs daværende klubb Arsenal skulle møte nettopp Chelsea. Mange mente keeperen aldri burde startet kampen, som endte med 4-1-seier til Chelsea.

Men nå er katten ute av sekken. På Stamford Bridge er man henrykte over at mannen med flest kamper uten baklengsmål i Premier League-historien er tilbake.

– Under karrieren hans som spiller her var han en av de mest dedikerte, suksessfulle og gjennomproffe vi har hatt. Vi håpet alltid på at vi ville se Petr tilbake i Chelsea når han skulle legge opp, og vi er begeistret over å få hans ekspertise og kunnskap om spillet i staben vår, sier Granovskaia.

Signeringen av Cech er forventet å bli fulgt opp med en annen Chelsea-legende. Mye tyder nemlig på at Frank Lampard tar over den ledige managerjobben etter at Maurizio Sarri dro til Juventus.